ИЗБОРИ В "ИЗТОЧЕН": Познавам проблемите в "Източен" и имам волята да ги реша

Севдалина Манева Петрова е родена на 14 август 1954 г. Завършила е ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Управление на културата" и специализация "Библиотечно дело". Кариерата си започва във военно поделение 38790 - Чешнегирово, и вече двайсет и две години работи в системата на отбраната. Личната й гордост са значката "Отличник на Министерството на отбраната" и единствената женска награда "Дамски кръст за храброст" II степен. Председател е на Районния съвет на БСП в район "Източен", общински съветник от Коалиция за Пловдив, член на постоянната комисия по култура към ОбС - Пловдив.

Лични ангажименти:

 Да подобря административното обслужване в района - с изнесени приемни дни по кварталите на района, горещ телефон на районния кмет и изграждане на нова административна сграда на кметството;  Да разкрия нови млечни кухни, за да помогна на младите майки в района;  Да подобря комуникациите на района чрез създаване на транспортна връзка между Източната индустриална зона и ЖР "Тракия" и ремонт на вътрешнокварталните улици.   

 

- Защо решихте да се кандидатирате за кмет на район "Източен"?

- Живея в този район. Пътувам с градския транспорт, газя калта, стъпвам в дупките по улиците на този район и реших, че имам амбицията и възможностите да го управлявам така, че да подобря качеството на живот на хората. Била съм районен съветник, сега съм общински съветник и председател на районната организация на БСП и познавам проблемите. Знам, че не всичко може да се реши с магическа пръчка, но трябва да се постави началото на много неща, за да може този район да се развива в положителна посока.

- По време на кампанията се срещнахте с много жители на района. Какви проблеми те споделиха с вас?

- Основните проблеми са: общественият транспорт, междублоковите пространства, зелената система, разбитите улици в крайните квартали на района. На много места преди години хората са имали помпи, с които са напоявали градинките, сега всичко това е разбито. Те самите искат да им се помогне от районната администрация да се възстановят тези помпи. Това не е толкова трудно и не би струвало много финансови средства за района. Има средства, които се акумулират от таксите за гаражите, и могат да се използват целесъобразно във всички квартали на района. Младите хора поискаха център, където да могат да се събират и да обменят свои мисли и идеи и професионално да могат да си разменят информация. Младите майки настояват да се увеличи броят на млечните кухни и на местата в детските ясли. В момента сградата, в която бяха настанени децата с церебрална парализа, пустее и там може да се направят детски ясли. Не са нужни много финансови средства, с малко повече усилия и желание от страна на районната администрация това може да стане. Поела съм ангажимент да реализирам идеята.

- Освен детски ясли, ако бъдете избрана за кмет какво най-напред бихте реализирали?

- Ще подобря административното обслужване на гражданите и ще положа всички усилия да подобря обществения транспорт в района. Това са двете основни неща, с които бих се заела най-напред. "Източен" няма връзка с район " Южен". Имаме един автобус No66, който ни извозва от "Изгрев"-Източна индустриална зона до  Хирургиите. Качеството на транспорта е много лошо. Имам идеята да направя връзка с Източна индустриална зона и ЖР "Тракия". Трябва да има поне още една маршрутка, в момента разчитаме само на маршрутка No2, която минава на час. Жителите на "Източен" трябва да имат гарантиран обществен транспорт, защото не всички пътуват с коли.

- Близо 30 години живеете в "Източен". От две години ГЕРБ управлява района. Усеща ли се промяна?

- Това, което свърши ГЕРБ за две години, е резултат от работата на предишната районна администрация. Санирането на училищата и детските градини стана възможно благодарение на проекта, спечелен от предишния екип. Ремонтът на улиците и тротоарите е резултат от 50 милионния заем, който беше теглен от Община Пловдив. Не считам, че ГЕРБ за две години показа възможности да управлява добре района. ГЕРБ се опитва служебно да печели изборите за кмет на "Източен", има доста сигнали, които подкрепят тази моя теза и са притеснителни за демократичния избор, който ни предстои на 24 октомври. В тази връзка от моя щаб са внесли 2 жалби в Общинската избирателна комисия.

- Познавате и проблемите в "Столипиново", имате ли специална програма за ромското гето?

- Познавам много добре проблемите в квартал "Столипиново". Моята позиция, която съм отстоявала през годините е, че "Столипиново" не е само районен проблем или проблем на Пловдив, той е и национален проблем. Трябва да се намеси държавата. Ако бъда избрана за кмет, ще подготвя една програма "Столипиново", която да включва всичко - ВиК канализация, разбитите улици, престъпността, наркоманията, боклуците. Целта ми е до 2010 година тази програма да се случи, за да започнем да работим по нейната реализация с конкретни срокове на изпълнение. Колкото и усилия да са полагани в този квартал, проблемите не могат с магическа пръчка да бъдат изчистени. Все отнякъде трябва да се започне и мисля да направя комплексна програма "Столипиново".

- Защо жителите на "Източен" трябва да гласуват с No6 за Севдалина Петрова на 24 октомври?

- Защото познавам проблемите, защото имам воля да ги реша, защото моят девиз през целия ми живот е " Няма невъзможни неща", защото съм по-чувствителна към социалните проблеми на хората и ще се старая да ги решавам по най-бързия, най-ефективния и най-добрия начин за тях.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?