Следвайте ни

Избират кой да ремонтира Дондуковата градина до края на март

viber icon

Изпълнител за ремонт на Дондукова градина ще бъде избран до края на март, след като тръжната комисия разгледа  офертите. Обществената поръчка е обявена в район „Централен” и за нея кандидатстват фирмите „Запрянови - 03”, която с европейски пари обнови Цар-Симеоновата градина, „Рестстрой”, реставрирала „Одеона” и „Парсек”, завършила наскоро ремонт на ДГ „Перуника”.

В момента се обсъждат техническите предложения на участниците в търга, след това  ще се класират и ценовите, каза кметът на района Георги Стаменов.   Благоустрояването на първата градина, построена в Пловдив, струва близо 3,5 млн. лева. В бюджета за тази година обаче са предвидени само 200 000 лева. Паркът е със статут на паметник на градинското изкуство.

Надявам се, че при актуализацията на бюджета в средата на годината  за Дондуковата градина ще бъдат заделени допълнителни средства,  защото строителните  материали непрекъснато поскъпват,  коментира Стаменов. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?