Следвайте ни

Избираме проектант на кино "Космос" до края на месеца

viber icon

Петима участници са подали документи за конкурса за кино „Космос”. Той е за визия и идеен проект на култовия архитектурен обект. До 30 септември е крайният срок за избор на проектант. В комисията влизат главният архитект на община Пловдив Юлияна Петрова и експерти от Камарата на архитектите.

Те ще обявят трите проекта, класирани на първите места, като на първия ще се възложи проектирането. „Надявам се до 25-26 септември да имаме вече краен резултат”, каза зам.-кметът по културата Александър Държиков.   

Проектът за киното е задание на Общината и в него трябва да има и визуализация на пространството пред киното. Връщането на блясъка на сградата в стил American Mid-century Modernism бе включено в апликационната програма за Европейска столица на културата.

Преди два месеца Общината разчисти магазините пред киното, а междувременно с годините то стана място, населено с наркомани и бездомници. Преди месец и половина известният журналист Пол Бенджамин Остерлунд пусна снимки от кино „Космос”, дом „Лотос” и Братската могила в Туитър и се изказа много ласкаво за тях. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?