Следвайте ни

Избираме домоуправители по новия закон

viber icon

До първи ноември трябва да се организират и проведат общи събрания в сградите в режим на етажна собственост. Това се налага в изпълнение на Закона за управление на етажната собственост, който влезе в сила на първи май тази година. На общите събрания съседите трябва да се запознаят със Закона за управление на етажната собственост, да изберат управител и касиер и да приемат правилник за вътрешния ред. Трябва да бъде създадена и книга на собствениците по утвърден образец от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Други въпроси, които трябва да бъдат предвидени в дневния ред на събранието, са план за ремонт на общите части и почистване на междублоковото пространство. За провеждането на общите събрания трябва да се води протокол, в който да се вписват дневният ред, присъствалите, обсъжданите въпроси и взетите решения.

Според новия закон е необходимо общинските администрации да създадат и поддържат безплатен публичен регистър на сградите или отделните входове в режим на етажна собственост.   

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Светлана Стоянова

Светлана Стоянова

30.10.2009 | 11:54

какво се случва ако не се избере управител или касиер в посочения срок?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?