44

Иван вече е бил веднъж жертва на агресия, едва оцелява

"Прокълнатата" линия №7

Често пътници проявяват черен хумор и наричат рейсовете 7-ци "прокълнатата линия". Причината е крайната точка на маршрута в посока от "Беломорски", а именно Рогошките гробища. Автобусът с №7 се оказа наистина прокълнат за 72-годишния кондуктор Иван Канделджиев, който в събота бе зверски пребит. Това обаче не е първият кошмар, който той преживява по време на работата си по тази линия. 

По обяд на 19 юни 2018 г. Иван е на работното си място и къса билетчета. Навън е адска жега. Росен Железаров се качил със съпругата си Капка на автобус по линия №7. В рейса  било топло и Железаров се развикал на кондуктора, започнал да го обижда и двамата се сдърпали. Агресивният мъж слязъл от автобуса, но след секунди отново се качил и започнал да удря Канделджиев по главата, бутал го и го дърпал. Кондукторът загубил равновесие и паднал през отворената средна врата на автобуса по гръб на земята, ударил главата си в асфалта, изгубил съзнание, а от ухото му потекла кръв. Пътници се притекли на помощ и кондукторът бил откаран незабавно в неврохирургично отделение, където му била направена мозъчна операция. 

Впоследствие медицинската експертиза установява "счупване на черепа вляво теменно-слепоочно и черепната основа вляво; кръвоизлив под твърдата мозъчна обвивка над лявата голямомозъчна хемисфера, кръвоизлив в средното ухо вляво, причинил разстройство на здравето, временно опасно за живота". 

Росен Железаров бе осъден условно за 2 години с 4-годишен изпитателен срок, като трябваше да заплати на пострадалия кондуктор Иван Канделджиев 8000 лева за неимуществени вреди. Делото обаче бе върнато на Районен съд заради процесуални нарушения, а 53-годишният пътник и адвокатката му ще претендират за изцяло оправдателна присъда.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

04.05.2022 | 13:49

ТОВА Е БЪЛГАРИЯ-БИЯТ ТЕ ПЛАЩАЩ И ИЗКАРВАТ БИЯЧА НЕВИНЕН-ИЛИ С ПРИСЪДА КОЯТО Е ПОДИГРАВКА С ЖЕРТВАТА

Отговори
8 0
така е в България

така е в България

04.05.2022 | 14:28

пенсия през крив макарон, да бачкаш до откат до живот за жълти стотинки!

Отговори
4 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?