1939

Иван Тотев: С акциите на Варна Пловдив увеличава дяловете си в "Пълдин туринвест"

Решението на Общинския съвет да приеме акциите на Варна в "Пълдин туринвест" всъщност увеличава дяловото присъствие на Пловдив.  Така градският лидер на ГЕРБ Иван Тотев коментира гласуването в градския парламент по горещата тема за Панаира. 

"Това бе едно съвсем формално решение, с което приехме в "Пълдин туринвест"  още един нов акционер - Община Варна. Той е наш нов партньор и така дяловото присъствие на Пловдив всъщност се увеличава", обясни бившият кмет.  

Разнопосочните гласувания на съветниците от ГЕРБ той  оправда с правото на всеки да гласува по съвест. 

На последната сесия на ОбС мнозинството гласува "за" Община Пловдив да приеме акциите на Варна в "Пълдин туринвест" и така квотата на Георги Гергов в Международния панаир нараства на 79 процента. "За" решението гласуваха 28 съветници -  всички от БСП и ГЕРБ, Али Байрам от ДПС и двама от БЗНС "Ал. Стамболийски".

Тотев твърди, че дяловете на Община Пловдив в дружеството ще се запазят, тъй като в администрацията има постъпило писмо от Георги Гергов с предложение.

„Мисля, че делът ни ще се запази, тъй като в понеделник общинските съветници бяха запознати с писмо, в което ясно се изразяваше намерението за дарение на 2%, така че да се запази делът на Общината“, каза Иван Тотев и допълни, че нещата вече са в ръцете на кмета и на ОбС.

"Пробивът до Водната палата бе едно от различията ни с кмета Здравко Димитров. Радвам се, че се взе категорично решение той да бъде спрян", така Иван Тотев коментира другата конфликтна тема, по която градският парламент взе окончателно решение.  

"Проблемите на града биха настъпили при неговото изграждане. Плащанията, които се налагат сега, ще бъдат отново преразгледани от ОбС. Това не е лошо, защото иначе  можеше да е много по-лошо.  Именно съветниците от ГЕРБ направиха всичко по силите си това да се случи - пробивът да бъде спрян", категоричен е бившият пловдивски кмет с два мандата. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
12 коментара
Мимето

Мимето

22.12.2022 | 08:07

Няма Панаир,няма Каменица,няма Острова-има Герб ,има недомислието Тотев,Зико,Здравка и сие. Градът живее във блокада поради некадърно управление мандати наред-разпродаван на парче,презастрояван,мръсен и все по-безличен... и ЗАЩО-за да богатеят една шепа кра.ци

Отговори
0 1
Сияна

Сияна

21.12.2022 | 17:20

Затвор за ГЕРБ-най крадливата шайка в историята на родината ни!

Отговори
2 4
Баба Мендоса

Баба Мендоса

21.12.2022 | 14:29

Тази гнусна и крадлива гнида изпълзя от леговището и започна да прави внушения!До кога този крадлив бандит ще се разхожда свободно и ще занимава обществото с неговите никому не нужни мнения!

Отговори
4 3
Марица........

Марица........

21.12.2022 | 13:16

Давайте , давайте още духовни педерасти и не се чудете , че губите читатели.Ако не е пловдивската пепелянка Здрава Измамата , ще е маминия измамник .

Отговори
7 2
Доживот в драголника!

Доживот в драголника!

21.12.2022 | 12:18

Тоя още ли не е в затвора?

Отговори
7 2
Гербов

Гербов

21.12.2022 | 11:37

Само така, мойто момче!

Отговори
6 2
Дърт , крадлив гербераст

Дърт , крадлив гербераст

21.12.2022 | 11:35

Мръсна, корумпирана герберастка шайка.

Отговори
10 2
Център

Център

21.12.2022 | 11:29

Този няма ли срам! Как не се скри като Чомаков,а продължава да дава акъл! Ама Борисов е виновен,че не го махна от Герб! Само интриги създава!

Отговори
13 2
Нуди Нудев

Нуди Нудев

21.12.2022 | 11:14

Тотев, цялото местно ГЕРБ. Гафът ви е много сериозен, исторически и няма да ви се размине. Все някой ден, ще си сърбате попарата, барабар с ония автентичен пияндурник от БСП, не знам си какво. БОКЛУЦИ

Отговори
11 2
...

...

21.12.2022 | 10:37

Трябва да разследват община Варна за безстопанственост, защото участвайки в общото дружество с Гергов това нанася финансова щета на общината. Каква е ползата на община Варна от участието й в "Пълдин Туринвест"?

Отговори
13 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?