Иван Тотев: Малоумните изстъпления на БСП нямат край

Изнесената информация от общинските съветници на БСП Николай Радев и Тодор Кръстев категорично не отговаря на истината и е предизборна спекулация. Малоумните изстъпления на „червената" партия нямат край. Това заяви областният управител и председател на партия ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев относно информацията, че БСП ще сезира Апелативна прокуратура за злоупотреби на администрацията на район „Източен" в седмицата преди частичните избори за кмет там. В публичното пространство се изнасят непроверени данни, за да се вдига шум и да се отклонява вниманието от вътрешнопартийните проблеми на червените, категоричен е Тотев, който е и бивш кмет на района. Той разясни, че относно назначаването на надзор по проекта за саниране на училищата и детските градини в район „Източен", финансиран от Европейската банка за възстановяване и развитие, има изрична заповед на кмета на Община Пловдив. Със заповед ОА-1906 от 03.07.2008 г. и.д. кмет Петко Атанасов нарежда на кмета на район „Източен" да проведе поръчка с предмет „осъществяване на ежедневен мониторинг и контрол по изпълнението за мерките по подпроектите съгласно техническите спецификации, описани в приложенията към Споразумение от 25.06.2008 г., сключено между Община Пловдив-район „Източен" и Министерството на икономиката и енергетиката", заяви Иван Тотев.

„Сключеният по проекта договор е тристранен - между Министерството на икономиката и енергетиката, Община Пловдив и фирмата изпълнител, избрана чрез конкурс от Министерството на икономиката и енергетиката. Община Пловдив разпорежда на администрацията на район „Източен" да извършва надзор по така наречените „скрити дейности", тоест какви и колко материали се използват при строителните дейности", допълни бившият кмет на район „Източен".

„Опит за манипулация на общественото мнение са и твърденията за непрозрачност на даренията, направени на администрацията на район „Източен". Категорично заявявам, че всички дарения, които постъпват, се протоколират и привеждат по специална банкова сметка, като стриктно се следи за тяхното изразходване. През 2008 г. основната част от направените дарения са изразходени за коледна украса и за възстановяването на храма „Свети Илия". Направените вътрешни одити доказват прозрачността на процеса. Цялата информация я има при главния финансист на Община Пловдив и преди да се говорят глупости, трябваше да се направят запитвания по съответния ред", възмущава се областният управител. Иван Тотев за пореден път заяви, че всичко, изнесено от БСП, е компромат срещу управлението на ГЕРБ на район „Източен", който да рефлектира върху кандидата за районен кмет Петър Петров на частичните избори в събота.

„Не това е начинът за правене на предизборна кампания. Но БСП не взеха поука от кампанията за парламентарните избори и продължават в същия дух. Все пак им пожелаваме успех на изборите в събота и ще видим дали този начин на водене на кампания ще им донесе резултата, който желаят", завърши председателят на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Марин

Марин

22.10.2009 | 08:52

На социолозите им ПЛАЩАТ за да лъжат в стъкмистиките за рейтинга на Бойко Борисов , но на ВАС КОЙ ВИ ПЛАТИ , за да ЗАБЛУЖДАВАТЕ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ , че той , дУпетатите му или министрите му изобщо правят нещо УМНО и нормално ,драги ПРОДАЖНИ ЖУРНАЛИСТИ ?! Колкото и да му лижете гъза , Бойко Борисов за 100 дни ДОКАЗА единствено : 1. Че е елементарен и първосигнален човек с огромно самочувствие и без грам покритие! 2. Че дърдори като развален грамофон едни и същи глупости до втръсване! 3. Че вечно някой още му е виновен и крив! 4. Че е всичко друго но не и управленец! Неговата роля е не да решава проблемите. а да ги създава! 5. Че не блести с интелект! Феновете му също!...

Отговори
0 0
АНТИКОМУНИСТ

АНТИКОМУНИСТ

21.10.2009 | 21:33

ПРОСТИ ГОСПОДИ НА ТЕЗИ, КОИТО В ДУШИТЕ И ГЛАВИТЕ ИМ ОЩЕ ЧЕГЪРТА, ОНЗИ ПРИЗРАК, КОЙТО БРОДЕШЕ, ПРЕЗ 19 ВЕК В ЕВРОПА И ТРАЙНО СЕ НАСТАНИ В РОДИНАТА НИ, ДОНЕСЕН ОТ ЩИКОВЕТЕ НА ТРЕТИ УКРАИНСКИ ФРОНТ НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ, А И НЯМА И КАКВОТО И ДА Е НАМЕРЕНИЕ ДА СИ ТРЪГНЕ ОТ РОДИНАТА НИ! КОМУНИСТЪТ Е БЕЗРОДНИК!

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?