Следвайте ни

Иван Стоянов, преборил COVID- 19: Засилваме контрола за въздуха в Пловдив

viber icon

Засилени проверки  с цел да не се замърсява въздухът разпореди кметът на  „Източен“ Иван Стоянов, който до преди  една година беше директор на „Чистота“ в Пловдив. 

 

Основният акцент е контролът в  района на  „Столипиново“ по поречието на Марица.  Мнозина домакинства използват печки на твърдо гориво, край реката и махалата  се палят  гуми, кабели и други материали, като по този начин  допълнително тровят въздуха  в целия град. 

 

„Като човек, прекарал  COVID – 19 , знам, колко  са важни мерките за подобряване на въздуха и как замърсяването влияе  върху здравето на хората. Следя данните на измервателните станции, но и самият аз усещам, че въздухът в Пловдив е силно замърсен. Когато се кача на Бяла Черква да си налея вода, дишам  спокойно, а като съм в Пловдив – започвам да се задушавам.  Така се чувстват всички наши съграждани  със здравословни проблеми“, сподели Иван Стоянов. 

 

Районният кмет беше се разболял от COVID в края на юли, лекувал се е и в болница и едва в края на септември  състоянието му се е подобрило след тежка пневмония. 

 

Още преди две седмици Иван Стоянов  се е срещнал  с представителите на Шесто РУП, Общинска полиция, Общинска охрана, „Чистота“ и Инспекторат и  поставил въпроса за  съвместната работа по засилен контрол за въздуха.  С готовност за за сътрудничество и  проверки  се отзоваха  ръководствата на Шесто РУП, Общинска полиция и Общинска охрана. Нови акции предстоят тези дни. 

 

 

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?