Следвайте ни

Иван Стоянов, кмет на район "Източен": Да ни прехвърлят 2 млн. лева за уличните ремонти

viber icon

Мисля, че в приходната част на бюджета има достатъчно средства, за да ги разходваме с максимална полза за града. Така например са планирани близо 2 млн. лева за текущи ремонти на улици и тротоари, които могат да се прехвърлят на районите.
 
Ние сме провели обществени поръчки, има избрани изпълнители без осигурено финансиране, което законът позволява, и бихме могли веднага още тази пролет да започнем ремонти, а не да ги отлагаме за лошото време през есента. На оперативките при кмета Здравко Димитров сме обсъждали този въпрос.
 
Общината ще се забави с ремонтите, ако тепърва само провежда процедурите. Те отнемат няколко месеца, да не говорим, че има риск да бъдат спрени заради обжалване.
 
Искаме нещата в районите да се случват - с възстановяване на уличните настилки, паркове, осветление, детски площадки, места за паркиране. Подкрепям изцяло предложението на Борислав Инчев за изграждане на кръгови кръстовища, особено на бул. "Кн. Мария Луиза" през ул. "Арчарица" към бул. "Шести септември", който ще отпуши трафика. Искаме да направим парк в "Изгрев" около ул. "Герлово" и "Дюлево", който струва 410 000 лева. Тези средства могат да се разпределят в две бюджетни години.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?