Следвайте ни

Иван Стоянов, кмет на "Източен": Дълговете в "Столипиново" намаляват

viber icon

Кметът на  "Източен" Иван Стоянов уточнява, че от миналата година се работи сериозно с недобросъвестните наематели. Според него в момента длъжниците  са около 300 при над 1950 общински жилища на територията на "Източен". Освен това несъбраните суми не са големи. Според него големите задължения са от стари периоди и са натрупани от хора, които вече са напуснали имотите. 

Въпреки пандемията успяхме да съберем повечето от дължимите наеми. През януари 2020 г. дълговете на настоящите наематели бяха 220 000 лева, а сега са 78 000, обясни Стоянов. С голяма част от старите длъжници  в "Столипиново" договорите са прекратени, а само през 2020 г. изведените от жилищата са 46, някои от които обаче обжалват в съда.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Десен

Десен

20.01.2021 | 17:05

Най-тежкият район на Пловдив, заради Столипиново. Там каквото и да правиш, каквито усилия да полагаш, проблемите са много, във всички сфери-жилищата са само част, много малка част от нещата за правене. Поздрави за кмета за това, което е направил до момента, то никак не е малко. И кураж занапред.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?