46

Истинска пещ в рейсове в Пловдив, припадат пътници

Десетки рейсове от градския транспорт в Пловдив кръжат без включени климатици, алармираха читатели на „Марица“. В 40-градусовите жеги навън се превръщат в истинска пещ, а пътниците се чудят с какво да се разхлаждат. Някои са въоръжени с ветрила, други се търкат с мокри кърпички, а трети припадат от адската топлина. 

„Пред мен стоеше момиче на около 20 години. Беше в събота следобед, вътре в рейса – над 40 градуса. Момичето взе да се поти, видимо не й беше добре. Попита шофьора защо е толкова топло и защо не е включен климатик. Отговорът беше – не работи. 2-3 минути по-късно момичето взе да се олюлява и изведнъж изгуби съзнание. Дадох й вода, поосвести се, след което слезе. Трябва ли всеки ден това да се случва?“, запита пловдивчанинът Мартин, който пътувал в рейс по линия 15. 

Проверка на „Марица“ показа, че точно по тази линия от градския транспорт работещите и включени климатици за рядко явление. Шофьорите карат с отворена предна врата и прозорци. В следобедните часове въздухът е направо парещ. Припомняме, че шофьорите са длъжни да включат охлаждащата система при над 29 градуса. 

Потребители в социалните мрежи пък пишат, че е истинска пещ и в други рейсове по отделните линии. Според тях са нужни проверки и санкции. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
29 коментара
Пешо

Пешо

08.07.2022 | 15:53

Да са ви честити гербавите прасета!!! Пак недейте да гласувате, за да могат да ви правят на глупаци!

Отговори
2 0
Живко

Живко

03.07.2022 | 21:09

Пловдив няма градски транспорт.

Отговори
18 0
Пътнико свиден...

Пътнико свиден...

03.07.2022 | 20:32

Петко шифиорчето със средното образование от с. ЩщИскра е безсмъртен! На него никой не мое му каже копче! Той е чист като момина сълза! Другите ги арестуваха и ги разследват а той е "невинен"! Но защо тогава транспорта е в това окаяно състояние да отговори на този въпрос Зико, Тотев и цялата им крадлива хунта!

Отговори
15 0
Пътнико свиден...

Пътнико свиден...

03.07.2022 | 20:26

За рейсовете е важно да КРЪЖАТ но дали вътре се возят хора не е важно! Важно е да минат км. и да си вземат субсидията и компенсацията! А това, че автобусите са мръсни, шофьори и кондуктори гнусни, климатика лятото и отолението зимата не рабори и за това хората не разчитат на тях и си карат колите не е важно! Но важно еда кръжат и да трупат километри! Когато започнат да им плащат на превозен пътник тогава ще се реши проблема! Сега те ни лъжат, че ни возят и ние си мълчим и те си взимат дотациите!

Отговори
18 0
Дизела е скъп

Дизела е скъп

03.07.2022 | 18:46

Какво ще остане за водача?? И той кола кара.

Отговори
9 4
Елементарно, Уотсън

Елементарно, Уотсън

03.07.2022 | 18:01

Мълчанието на общината, чиито "служители" се предвижват в служ коли с климатик е ужасяващо. Не е философия да се проверят дали климатиците на автобусите работят или не и съответната фирма да бъде жестоко санкционирана. Но пак - наши, ваши, кой кому какво е обещал и дал.... С една дума - в самолета няма пилот.... Гадна държава. Млади хора, не си губете времето тук. Терминала работи..... Тук за вас НЯМА бъдеще.

Отговори
35 1
Холмс Шерлок Холмс

Холмс Шерлок Холмс

03.07.2022 | 18:39

Абе Уотсън,как да контролираш някой от който си взимал и продължаваш да взимаш мин. 10% от 20 мил. дотации годишно, или около 200 бона всеки месец ?Айде търсете пътя на парите и ще стигнете до истината и за фалита на градски транспорт и за унищожения тролейбусен транспорт и за несметните богатства на Иван Тотев и неговия наследник Димитров, който уж преди изборите щеше да го разследва за кражбите но в момента е част от схемата и се прави на умряла лисица!

Отговори
18 4
Потърпевш

Потърпевш

03.07.2022 | 17:43

Друг един проблем се явява в тези ситуации и много граждани плащат със здравето си, аз не един път съм имал пререкания с простовати пестеливци шофьори и кондуктори, но това на никой от стадото не му прави впечатление-проблемът е изкуственото течение което се прави почти през цялото лято във возилата а нека медиците ви обяснят че и в най големите жеги течението е мор за човешкото здраве. Значи излиза така-плащаш зада се возиш 30-40 минути на изкуствено течение, защото така са решили шофьорът или кондукторът ако им направиш забележка ставаш най невъзпитания и лошия и за тях и за возещото се стадо и накрая плащаш и за лекарства. Призовавам поне един медик да си каже думата по този въпрос в настоящия вестник.

Отговори
24 0
Кънев

Кънев

03.07.2022 | 17:40

Да направят градският транспорт в Пловдив държавен и всичко ще е ок. ЗАЩО Е ЧАСТЕН. ЗАЩО. Защо пълните гушите на тези крадци

Отговори
26 0
Господинов

Господинов

03.07.2022 | 17:38

Лапад субсидии,плащат рушфети за да вземат линия. Автобусите смешно малки. Крадат,крадат.. И после се оплакват.

Отговори
28 0
Николов

Николов

03.07.2022 | 17:35

Защо не направят една ревизия на Петко Ангелов например? Толкова пари получават, а няма климатик. Шофьорите със смешни заплати. Работят по 14 часа на ден. Къде отиват тези пари?

Отговори
27 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?