Следвайте ни

Искри в „Южен": Градинка стана паркинг и скара съседите

viber icon

Зелена градинка пред блок, която бе засипана с пръст, за да стане паркинг, е на път да скара два входа в район „Южен”. Жилищната сграда се намира на ул. „Стефан Стамболов”. 

Пред единия вход градинката е засипана с пръст и от дъждовете мястото е потънало в кал. Там оставят колите си само живеещите в него. От тях калта е разнесена по тротоарите и по самата улица. 

Една съседка реши, че трябва да направи тук паркинг, и преди няколко седмици дойдоха камиони засипаха тревата с пръст, а с багери я утъпкаха! Тук има инвалиди, хора с малки деца – тези калища ги носим по етажите на блока, негодуват живеещите в съседния вход.

Те твърдят, че паркингът е направен от домоуправителката Васка Ранчева.

Жената обяснява решението си с това, че навремето зад блока е направен голям паркинг, но комшиите от другия вход го превзели.  

„Решихме от това парче да си направим паркинг за входа. Другото си остава. Аз направих тези градинки навремето – никой не дойде да помага като садих цветя и дръвчета. Не съм шофьор, нямам кола и не съм длъжна да правя това, но го правя”, каза г-жа Ранчева. 

Тя твърди, че по Подробен устройствен план сегашните градинки пред блока не се водят „зелени площи”, а именно паркинги. Само че, съседите й не знаели това. 

Получила разрешение за паркинга при предишната кметска управа. „Съжалявам, че е кално – не мога да спра дъждовете”, казва тя и обясни, че сега търси оферти за чакъл, с който да бъде покрито мястото. 

Главният архитект на район „Южен” арх. Димитър Бахчеванов обеща да изпрати проверка, която да установи може ли да се прави паркинг пред панелния блок. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Илия Ранчев

Илия Ранчев

07.05.2021 | 21:37

Аз съм синът на Васка от как се помня всички паркират пред блок и станаха големи дупки и калища майка ми просто запълни тези дупки и почисти всичко и така или иначе от как блока съществува отпред се паркира, майка им предложи да се направи паркинг и нещата да станат както трябва и да не стават дупки и калища... а дори няма кола жената... как никой не написа какви градини и чудеса направи пред блока ми само тъпкат и мачкат градините, късат цветята правят всичко на нищо! И накрая Росен Саръмов идва и да му интересна статията пише адски много лъжи ! Росене ще те намеря !

Отговори
0 0
До Росен Саръмов

До Росен Саръмов

23.04.2021 | 17:55

Очаквам от Вас статия за занемарения Общински Парк между ул. Петър Стоев и ул. Студенец. Парк по ОУП на Пловдив отреден за Зона за обществена зеленина. Той е може би единствения парк без осветление, нормални пейки с облегалки, алеи с тротоарни пплочки, огграда дори от жива растителност към уличните платна, с опасна пързалка за децата, с пясъчник без пясък, с отнета част от терена и оградена към частен двор и оградена част от улица без правно основание, без изградена детска площадка, потънал в мръсотия, без освежени растителност и зеленина от време го на соца и невъзможното премиинаване с коли през уличното платно до източната граница на парка от огромните дупка до дупка. Питам се къде са Община, Район, Общински инспекторат, ОП Градини и паркове и ОП Чистота. Марица,бг моля за възможност да прикачваме и снимки към коментарите си за нагледност и обективност.

Отговори
1 0
Пловдивчанин

Пловдивчанин

23.04.2021 | 13:58

Зам. Кмета по Усройство на територията Тунтова въобще не я интересува устройството на Район Южен. Явно и е сладък мандатния и сън. Така ще е докато ни управляват Калинки!

Отговори
1 0
Редактор

Редактор

23.04.2021 | 09:32

градинка пред блок, която бе засипана с прост , ко каза ко ?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?