46
Следвайте ни

Искат зелен сертификат от пловдивските съветници за днешната сесия

viber icon

Общинските съветници трябва да представят зелен сертификат, за да присъстват на сесията, която отново  се провежда днес  в Дома на културата „Борис Христов”.

 Старейшините, които не са ваксинирани, ще бъдат тествани безплатно, за сметка на градския бюджет. Такива мерки бяха въведени и на предишната сесия, когато се оказа, че повечето от 51 съветници са имунизирани. 

Граждани не се допускат в залата, пак заради строгите мерки. 

В дневния ред са включени 25 точки. С последната, внесена извънредно от кмета Здравко Димитров, за шестте района се предлагат от бюджета по 150 000 лева за текущи ремонти на улици. 

Общинското предприятие „Чистота” иска съгласие от местния парламент да закупи самосвал с разпръсквач на сол и гребло и отделно гребло за разчистване на пътните платна от сняг на обща стойност 135 825 лева. Парите са от такса смет.

Концесията за картинг писта  на „Лаута” ще бъде удължена с 6 години и 8 месеца, ако Общинският съвет разреши. Договорът с фирма „Делта кар” е сключен на 25 април 2002 г. и изтича. Концесионерът е инвестирал 1 804 000 лева в спортното съоръжение. 

Доц. д-р Тихомир Дерменджиев, който оглавява временно КОЦ – Пловдив,  е предложен за управител от комисията, след като е спечелил конкурса с оценка 5,50 при минималната 4,50.  Той беше единственият  кандидат за Онкото. 

Шефката на ДКЦ – 5 в „Тракия” д-р Олимпия Литовойска продължава да управлява общинската поликлиника, въпреки че мандатът й свършва на 23 ноември. Администрацията предлага тя да заема длъжността, докато не се проведе конкурс. Изискват кандидатите да са с образование магистър по медицина или икономика със здравен мениджмънт и стаж минимум пет години.

Професор по гръдна хирургия в УМБАЛ „Св. Георги” и МУ - Пловдив д-р Красимир Мурджев е номиниран посмъртно за званието „Почетен гражданин на Пловдив”. Отличието се дава, след като Общинският съвет го одобри.

  

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ос259

ос259

23.11.2021 | 14:41

Какъв тест? Те трябва да са ваксинирани. Нали трябва да дават пример. Не чухте ли какво каза министърът на здравеопазването в Германия - нарече всички неваксинирани безотговорни унищожители на нацията.

Отговори
4 0
Пловдив

Пловдив

23.11.2021 | 07:20

Много бедни тези селски тарикати че не могат да си платят теста .оставка.

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?