Следвайте ни

Искат видеонаблюдение на петте входа на "Столипиново"

180 тона боклук са изринати в последната акция на ОП "Чистота" и пак улиците са зарити от боклук

viber icon

180 тона отпадъци са изринати от "Столипиново" в последната акция в събота, а районът около ул. "Крайна" и последна спирка отново е зарит от боклуци.

 "Ежедневно се събират отпадъците. А всяка събота има допълнителни акции", коментира Димитър Георгиев от ОП "Чистота" пред bTV. Той уточни, че целият боклук не е само от гражданите на района. Идват също много бусове и фирми от града.

Райкметът на "Източен" Иван Стоянов вчера е провел оперативка с всички звена, които имат отношение към проблема.  Взето е решение да се поискат  от Община Пловдив пари за видеонаблюдение на петте входно-изходни артерии на квартала, за увеличаване на съдове за смет и за бутане на незаконни същи, защото заради тях не може да влиза тежка техника.

Глоби досега трудно се налагат. Причината е, че боклукът се дава на малки деца, които не могат да стигнат съдовете и го хвърлят на земята, а не могат и да бъдат санкционирани.

Над 60 фиша в района за нергеламентирано изхвърляне вече са издадени, но след работно време контролиращите нямат поглед. Затова призовават граждани да изпращат снимки и видеа.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?