Следвайте ни

Искат повече пари  за общинските служители в Пловдив заради COVID-19

viber icon

Увеличение с 30 на сто на заплатите на общински служители, които са "на първа линия", поиска КТ Подкрепа – Пловдив. В постановление №240 на Министерски съвет от 31 август 2020 г.бяха изброени куп държавни структури, на чиито служители се полага допълнение към трудовото възнаграждение заради това, че работят на терен в условия на пандемия. Нищо обаче не се каза за общинските структури. Каква е разликата между служителите на НАП и тези в общинската дирекция „Местни данъци и такси” например, аргументира се председателят на синдикалния регионален съюз на КТ Подкрепа Атанас Кръстев. Те вършат идентична работа при сходни условия. Хората в „Местни данъци и такси” обаче по начало са с по-ниски заплати, а отгоре на това не са обхванати от въпросното постановление на МС.

„Предстои ни среща с кмета Здравко Димитров, за да се обсъдят възможностите за отпускане на средства за 2021 година. Това е крещяща несправедливост, която създава напрежение сред служителите",  допълни той на нарочна пресконференция днес. Общинските предприятия, ДКЦ-тата, Общинският инспекторат – всички комуникират с много хора и за всички съществува риска да се заразят с COVID-19, смята синдикалистът.

По информация на Синдиката на административните служители несправедлив подход при прилагането на постановление №240 има и в РЗОК- Пловдив. Там увеличението от 30% са получили само контрольорите

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Стига

Стига

06.10.2020 | 16:27

Няма край от мрънкането им, то за медиците не дават на всички ,а те били на първа линия. Намалете броят им и дайте на останалите 70 % увеличение от 10 %.Моментално ще забравят на коя линия са.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?