Следвайте ни

Искат по-нисък наем за Дома на културата "Борис Христов"

viber icon

Наемателите на помещенията и оборудването в Дома  на културата „Борис Христов”, чиято дейност е ограничена заради извънредните мерки,  ще плащат по-малко пари на Общината, ако предложението  на съветниците от Демократична България получи подкрепа на администрацията и  местния парламент на сесията в четвъртък.

Община Пловдив следва в максимална степен да съдейства на физическите и юридическите лица, които организират културни и развлекателни мероприятия, още повече че градът спечели престижната титла Европейска столица на културата 2019, изтъкват в мотивите си от ДБ.  Според мерките,  наложени заради пандемията, на културните прояви бяха допускани  до 30% посетители, след това - до 50 на сто.

Наемателите ще плащат пропорционално на ограниченията за заетост на залите от момента, в който промените в  местната наредба се гласуват  в Общинския съвет, обясни председателят на групата Веселина Александрова.

„При подобни искания обикновено се внася икономическа обосновка. Към този момент нямаме становище на екипа на Община Пловдив,  но има резон да обсъдим  наемите в  Дома на културата,  защото когато има по-малко зрители, приходите  също  намаляват", коментира кметът Здравко Димитров.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?