Следвайте ни

Искат пешеходна пътека на 4-ти километър СНИМКИ

viber icon

Пешеходец да пресече ул. „Пазарджишко шосе“, от магазин „Техномаркет“ /4-ти километър/ към автобусната спирка на отсрещния тротоар, е опасно изпълнение.

Там няма нито пешеходна пътека, нито светофар, което излага на риск всеки, който пресича платното, а движението е натоварено. За това алармираха работещи в магазина и живущи наблизо. Хората апелират да се начертае поне пешеходна пътека, тъй като шофьорите доброволно не спират.


Другият проблем е, че  на спирката /от старите конструкции/ в посока към града, са написани номерата на автобусите 18 и 44. Важна подробност е, че автобус 44 стига дотам единствено през почивните дни в събота и неделя, а в делничните дни върти на колелото на Пловдивския университет. Това обаче не е написано на указателната табела и хората, които не знаят, чакат напразно автобус 44 през работните дни .


Директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков, даде дума, че до седмица табелата с автобусните номера ще се допълни с коректна информация.

Относно възможността за начертаване на пешеходна пътека или монтиране на светофар на посоченото място, той се ангажира да внесе предложение в експертен съвет по безопасността на пътищата.

 


Снимки: Атанас Кънев
 

 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?