1553

Искат оставки заради "голия обиск" в Пловдив

След проверка на над 400 човека е открит 1 грам марихуана, бесни са в бранша

За поемане на лична отговорност, ако трябва и оставки на високо ниво, настояват от Българската асоциация на заведенията. Поводът - обиските на "голо" в пловдивски нощен клуб.

Ето и цялата позиция, разпространена в социалните мрежи:

"Българската асоциация на заведения изразява острото си възмущение от информацията за полицейски произвол и многочасови обиски на „голо“ на клиенти в пловдивското нощно заведение „Bushido“.

Нашите колеги, част от техния персонал и клиенти застанаха с имената си и разказаха за ужасяващи сцени по време на акция в обекта. Настояваме за щателна проверка на действията на полицаите и за строги наказания при доказване на превишени от тяхна страна права.

Още повече, че според изнесената до момента в медиите информация, след проверка на над 400 човека е открит 1 грам марихуана и по-малко от грам неустановено все още вещество. Информация, която не се отрича от МВР Пловдив. Както не се отрича и че хора са събличани голи, за да бъдат претърсени.

Колегите ни от „Bushido“ вече са подали сигнал в прокуратурата и се надяваме всички подробности по акцията да бъдат изяснени, а виновниците установени и наказани. Призоваваме и всички, които се чувстват засегнати от действията срещу тях също да се обърнат към компетентните органи и да търсят справедливост", пише в позицията.

"Според юристи, с които БАЗ направи спешна консултация в случая имаме не само превишаване на права от страна на служителите на реда, но и грубо нарушаване на човешките права, защитени от Европейската конвенция за правата на човека /ЕКПЗЧОС/, като право на личен живот, неприкосновеност на личността, право на свобода и сигурност, липса на ефективни средства за защита и др. – Чл. 3, Чл. 5, Чл. 6, Чл. 7, Чл. 8, Чл. 10, Чл. 13, Чл. 17!  И това се случва в 21 век, в страна член на Европейския съюз!

Бихме искали да заявим също, че Българската асоциация на заведения е твърдо против разпространението и употребата на наркотични вещества не само в нашите обекти, но и като цяло. За изясняване на това кой пласира и кой купува дрога обаче има съответните процедури за разследване и събиране на доказателства. Нека виновните бъдат заловени и наказани с цялата строгост на закона. Но не приемаме невинни клиенти, служители и собственици да бъдат подлагани на тормоз без да имат касателство към такава дейност. 

И не на последно място – подобни акции с откровено съмнителни крайни резултати, водят до сериозни материални загуби, отлив на клиенти и персонал и рушене на граден с години имидж. Тенденциозното отношение към нощни заведения, унижаването на клиенти и грубото погазване на човешките права в никакъв случай не може да се приеме за превенция. В тази връзка настояваме за поемане на лична отговорност, ако е необходимо и с оставки на Министъра на МВР, Главния секретар на МВР и директора на ОД МВР - Пловдив", става ясно от публикуваната позици

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 21 оценки
4/5 от 21 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
24 коментара
vlado83

vlado83

08.05.2023 | 19:33

чалгари прости само така МВР БРАВО

Отговори
0 0
vlado83

vlado83

08.05.2023 | 19:30

ЗА ЧАЛГАРИТЕ САМО ТАКА БРАВО НА МВР(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( ХАХАХАХАХАХАХА

Отговори
0 0
Социолог

Социолог

08.05.2023 | 08:44

Гаадните чалгарниици са си направо за затваряне. Абсолютен развъдник са на накромании, проституция и най-вече на безгранична проостотия.

Отговори
4 3
Карлос

Карлос

08.05.2023 | 07:40

Ченгетата се правят на мутри СОТ аджиите на ченгета трябва пак да се върне 2000г всеки да си знае мястото.

Отговори
7 0
ГЪДЮ

ГЪДЮ

08.05.2023 | 06:46

Не се прави така.Отишли при крайните потребители,а те винаги са много и стана това,което стана-пълна излагация,особено ако става дума за 1 грам.Отидете при първоизточника и намерете много повече от 1 грам...МВР да кажат колко са намерили при тези обиски,все пак-това за единия грам е по публикации,а официално?

Отговори
8 0
Узунджово

Узунджово

07.05.2023 | 23:58

Поръчителят падна толкова ниско, че няма да се учудя утре ако се разсърди на собственика на някоя търговска верига или на някой МОЛ и там да изпрати копоите да събличат. Пламъче, Пламъче много се изложи.

Отговори
12 2
Брутално, но логично

Брутално, но логично

08.05.2023 | 01:43

Всички сме гледали разни филмчета къде пласьорите крият дрогата. Тя не е нито в портмонето, нито виси на ревера. Е, можело е, примерно, в тоалетната или на друго по-подходящо място.. Но отново не заставаме ли на страната на престъпниците, от които цялото ни общество се притеснява. Защото те са и до учиищата, университетите, както и в случая - в дискотеката. Кого защитаваме? А сега си представете, че в тази дискотека са децата или внуците ви. Как ще се чувствате.

Отговори
12 4
Симов

Симов

07.05.2023 | 23:52

Така не се прави! Отвратително!

Отговори
13 4
пишещ

пишещ

07.05.2023 | 21:41

трола на бойна нога!Не ви ли е ясно,че ТАКА НЕ СЕ ПРАВИ!?!А иначе екимджиев плаче и тропа с крак когато на него и на господарите му е угодно!

Отговори
13 4
Мафията вън !

Мафията вън !

07.05.2023 | 20:46

Мафията от Трафикнюз -гнус /Таки наркотрафиканта , Общинският съветник Владо Колев ги държат тези заведения

Отговори
12 7
Всеки ден да ги проверяват

Всеки ден да ги проверяват

07.05.2023 | 20:26

пак им е малко. Колко ли деца са зарибили и в тази дискотека. Боклуци...

Отговори
23 8

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?