46

Искат Деница Чингарова да стане защитен свидетел

Незабавно да бъде сложена денонощна охрана на бившата шефка на ОИК - Пловдив, сега - адвокат на свободна практика Деница Чингарова заради разкритията й, че резултатите от балотажа на местните избори през 2915 г. са били фалшифицирани и за кмет тогава бил избран Славчо Атанасов от Патриотичен фронт.

Това обяви днес Александър Сиди, съпредседател на ВМРО - БНД на пресконференция, в която участваха още Стефан Послийски и Павел Милушев.

Александър Сиди не изключва на Чингарова да се случи злополука, каквито истории със свидетели имало. За пример даде друго знаково дело, свързано с бивша сериозна личност от ГЕРБ, който се занимаваше със записи по един автомобил със специални разузнавателни средства. Продължаваме да чакаме да се яви в съда, той обаче се е явил пред съда на Господ. Не знаем как се е случило това, но се случват инциденти, заключи Сиди.

“Чингарова трябва незабавно да бъде разпитана от компетентни органи. Незабавно да се подведат под наказателна отговорност виновни лица”, посочи още Сиди.

Той счита, че в последните 12 г. са извършвани тежки изборни манипулации, затова признанията на Чингарова не е изненада.

Александър Сиди припомни, че след вота 2015 г. са подали жалба до Административен съд с искане да се отворят чувалите с бюлетините от кметския балотаж, но съдията отказал. Тогава били преброявани бюлетините за Общинския съвет и се оказа, че имало грешка . В резултат един мандат бил отнет от коалицията на Славчо Атанасов  и даден на Кауза Пловдив. 

Към иска до съда бил представен и видеоматериал, направен от екипа на Сиди в залата на ОИК, който показва, как една жена беше отворила чувала, разхвърлила бюлетините и поправя протокола. За съжаление, съдът не зачете аргументите ни за манипулациите, отбеляза Сиди. "Съдията каза, че да, виждат, че вероятно има изборни манипулации, но те не водят до касиране на вота и тя не може да приеме видеоматериал, макар и да е сниман по професионален начин, с камера", описа тогавашният председател на предизборния щаб на Славчо Атанасов. 

Според него фалшификациите през 2015 г са апогей на наглостта на политическата формация, която години наред чрез изборни манипулации успяваше да се домогне до местна и национална власт.  Най- голямото зло е да откраднеш демокрацията и победата, обобщи Сиди.

Бюлетините от изборите през 2015 г вече са унищожени. Това се прави след провеждане на всеки следващ вот. Във ВМРО - БНД обаче са убедени, че всички факти са проверими и ако те се потвърдят, интересно ще бъде какво наказание ще се определи за магистрати, които не допуснаха разглеждането на тяхната жалба по същество, с преброяването на бюлетините. 

Според Сиди има две причини Чингарова да направи признание - изтекла давност за престъплението и предстоящите местни избори. "Няма как да се променят нещата и да се върне времето назад. Но оттук нататък следват местни избори и същите тези хора ще управляват процеса със същите манипулации. Тотев каза как е изумен от твърденията на Чингарова и как ще я осъди за 50 000 лева.Пуснах си един филм от 2009 г., в който един човек, който много прилича на г-н Тотев, само че разликата е, че тогава хотел "Империал" беше наполовина, разказва как се правят изборни манипулации и обучава членовете на избирателните комисии как това става чрез недействителни бюлетини. Броят  на недействителни бюлетини на изборите през 2015 г. е по-голям от разликата в гласовете на Славчо Атанасов и Иван Тотев тогава.  Как става объркване, когато на балотажа има само две имена? След като сме гледали този филм и г-жа Чингарова признава, че е фалшифицирала изборите в полза на Иван Тотев под натиск, нашето възмущение е огромно. Знаехме, че сме спечелили избори, но болката, преживяна от нас тогава, отново се върна", коментира Александър Сиди. 

Бившият депутат обаче отбеляза, че на местните избори през 2019 г. техните партньори по коалиция не са позволили да допускат манипулациите от 2015 г. Подчерта, че са полагали усилия да променят Изборен кодекс така, че да няма манипулации, но имали само 12 депутати и нямало как да създадат чудеса. Прогнозира, че другата сряда ще бъде узаконена тъй наречената хартиена коалиция с министър - председател Мария Габриел.


 Запитан дали ВМРО ще номинира Славчо Атанасов за кандидат за кмет на местните избори, Сиди отговори, че с него са в прекрасни отношения, но има достатъчно време да решат дали да го издигнат и дали самият той ще се съгласи. 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
27 коментара
Вие луди ли сте?

Вие луди ли сте?

10.05.2023 | 22:39

Ще напие охраняващите полицаи. А бе някои от коментиращите познава ли я от близо тази госпожичка? Ако ли не, то тогава сте отнесени от спир(и)та на баба ви Яга с две дамаджани. Такъв цирк следва, че ще се отричате от думите си.

Отговори
1 1
Много странен град е Пловдив.

Много странен град е Пловдив.

10.05.2023 | 15:41

Нали сте виждали едни хора и зиме , и лете носят чадъри.Целогодишно.Обикновено чадър се ползва при валене на дъжд.При тези, не! Винаги с чадър.Джъткат по целия град , но ако седнете на кафе и почакате малко , ще ги видите.Най - много обичат да се разкарат из уличките около хотела на уважавания ни бивш кмет , г-н Тотев(и него ще видите, често с чадър) и около Общината.Това си е атракция.Не сте ли съгласни?

Отговори
9 3
Наистина ,стига лъжи

Наистина ,стига лъжи

10.05.2023 | 15:26

Здравка , 2015 подкрепи на балотажа явно мамин и явно му влезе в управлението със зам.кметове.После подкрепи Зико и след , като фалшифицира екзитполовете на 4 агенции, за награда взеха , че я направиха Областен управител.После я направиха водач на депутатска листа на Герб и ако не беше се изцепила от трибуната на Парламента:-" Не пипайте организираната престъпност, ще настане хаос" , още щеше да е депутат на Герб.Сега се готви и кмета на Герб за Пловдив да става.Боже, колко мъка има на тоя свят, Боже!

Отговори
17 1
стига лъжи

стига лъжи

10.05.2023 | 15:13

Стига брътвежи, от кой да е защитен. Здравка беше бедничка, а сега е богаташка. И тая търси богатство.

Отговори
5 10
Хе- хе , до ха- хаааа

Хе- хе , до ха- хаааа

10.05.2023 | 15:01

Да си чувал за ОМЕРТА, брат ми. Тя е непробиваема.В света има само няколко случаи на пробиване на ОМЕРТА и става винаги от вътрешен човек. И вонята става страшна.Чак до международен скандал се стига винаги.При всеки ОКТОПОД я има.Поне това сме го гледали по филмите и чели по книгите.На Бойко сме гледали , как ръка му се целува. Само дето няма на пръста си пръстен на властта.Но хайде сега подробности.Той се обръща към най-близките си с Братиньо.Голяма работа са нашите медии , че излъчиха такива кадри.

Отговори
14 1
потресаващо е

потресаващо е

10.05.2023 | 14:47

колко много глу-паци могат да се вържат на тази, очевидна, предизборна димка. Вижте й снимката.......не стига, че лъже, ами и има и пари за тунинговане.

Отговори
3 16
Наистина е потресаващо

Наистина е потресаващо

10.05.2023 | 15:09

Ами тя се беше същата и когато Герб я назначиха за председател на ОИК.Още се помнят думите на г-н Тотев, при назначаването , колко умна била , какъв топ юристи е, как в града нямало по-достойна от нея, какъв професионалист е..Пък сега се оказа лоша, некадърна,алкохолика и т.н.Не бива така , сладури от тотевия Герб да се самоизяждате.На болшевизъм мирише.

Отговори
15 2
ха - хааааа

ха - хааааа

10.05.2023 | 14:32

Цели 2 мандата ТИШИНА и изведнъж - ТРЯС!

Отговори
8 4
мама.бг

мама.бг

10.05.2023 | 14:30

Много е закъсняла.

Отговори
10 11
Венци

Венци

10.05.2023 | 14:17

Нищо не очаквам в тази пропаднала държава.Ако няма съдебно възмездие историята показва,че в един момент има народно възмездие

Отговори
17 4
реалист

реалист

10.05.2023 | 14:11

Разумно е искането, но не виждам , какво ще стане.Дългият във Пловдив е всемогъщ.Проникнал е навсякъде и е разложил градината.Единствено Бойко може да се оправи с него.

Отговори
15 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?