Следвайте ни

Инвеститорът в терена на бившия "Тексим" пред "Марица": Няма да обжалвам промяната на ПУП

viber icon

Предприемачът Ангел Куков няма да обжалва решението на Общинския съвет в Пловдив от днес, според което параметрите за застрояване в многофункционална зона "Изток" ще бъдат променени. „Ще се съобразим с обществения интерес”, каза за „Марица” предприемачът. 


Куков, който е собственик на водния атракцион в ЖР "Тракия" и част от остров Адата, придоби терена на бившия завод на "Кока-Кола", известен като „Тексим“. Локацията е между Цариградско шосе, бул. „Шести септември“ и ул. „Правда“. За параметрите на застрояването й общинските съветници водиха двучасов дебат. По настояване на групите на "Съюз за Пловдив" и Демократична България местният парламент коригира предишното си решение за ПУП на многофункционална зона „Изток“, като намали коефициента на интензивност (кинт) от 4 на 3. Това означава, че се допуска застрояване до 50% от площта, а не до 70%, както беше решено на предишната сесия. Ограничава се и височината за строителството в зоната от 50 на 35 метра.

По време на дебата стана ясно, че процедурата е стартирала в предпоследния месец на мандата на кмета Иван Тотев. На заседание на Експертния съвет по устройство на територията в Пловдив първоначално кинтът е намален от 4 на 2,5, но инвеститорът е протстирал и коефициентът отново е върнат на 4. Сега Куков твърди, че няма да обжалва и ще се съобрази с новата корекция.   
 
 
 
 
 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Охо

Охо

17.02.2021 | 05:04

35 метра са 10 етажа + ...да се намали на 18м. !!!!

Отговори
3 3
Нещо не се вързва Или яко сме вързани

Нещо не се вързва Или яко сме вързани

16.02.2021 | 17:39

На Кукувицата Гербаджийска и това го устройвало Значи плана бил готов като поръчан бутиков костюм за нашето момче Но ако може да му го направим малко по голям та да може да го носи поне 50 години И друго интересно с инвестицийте Кой нормален инвеститор ще инвестира ей така пари в нещо си кога по улиците ще има трупове Камиони ще извозват ковчези България умира Изчезва Света изчезва Замислете се Българи за що иде реч Кой ще населява Българската свещенна земя напоена с кръвта на дедите ни Кой провежда геноцид към Българския народ На първо място финансов Културен Образователен Здравен Затриване на историческата ни памет традиций събори родови срещи с рекламиране на гейпаради и извратени бракове и наркотици

Отговори
11 5
Нали

Нали

16.02.2021 | 21:17

Славчо Атанасов не отиде ли да къса билетчета на басейна на тоя инвеститор, след като беше детрониран от Тотев? Не се пАли, няма нужда!

Отговори
3 5
Ха!

Ха!

16.02.2021 | 16:47

Спестихме си няколкостотин мигранти от зарязаните от ГЕРБ региони. Но тоя ще го компенсират другаде, затова си трае. Взет подкуп не се връща.

Отговори
10 6
Ха ха!

Ха ха!

16.02.2021 | 17:16

Това ли ви била болката на ДeйБъ бе? Нищо де, не се притеснявай, ГЕРБ пак ще ви бие, дори с няколко стотин гласа по-малко.

Отговори
7 12

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?