Следвайте ни

Инвеститорът: Може да вдигнем нова кооперация на мястото на рухналата къща

viber icon

Шефът на фирмата инвеститор "БАУПРО 1"ООД Стефан Кабаков, чиято нова кооперация на ул. "Ниш" срути задната стена на съседната двуетажна къща, тепърва ще преговаря с пострадалото семейство за начина, по който то ще бъде обезщетено.

„Оказа се, че къщата няма бетонни основи. Като нищо всичко щеше да е в дупката. Стените са по 12 сантиметра - паянтови. Единствено стената към нас е 25 сантиметра и тя рухна”, обясни шефът на „БАУПРО 1” ООД Стефан Кабаков. 

Според него има две опции.

Мъжът с очилата е шефът на фирмата инвеститор Стефан Кабаков.

Едната е бутане на цялата къща и възстановяването в същия вид, в който е била. Това значи да бъде направена пак паянтова къща.

"Няма как да вдигнем "Хилтън", казва той.

Другият вариант е да се бутне цялата къща, да се стигне до някаква пресечна точка за консенсус.

"Разбираме се за някакво обезщетение и им построяваме кооперация. Докато това трае, и в единия, и в другия вариант осигуряваме на хората жилище, в което да живеят. Възрастните са в апартамента на изпълнителя, а младото семейство на сина им ще си намерят апартамент в района. И животът продължава!”, каза г-н Кабаков. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?