Следвайте ни

Инвалиди без достъп до кабинет на ул. "Карловска"

viber icon

 Повече от два месеца продължава ремонтът на ул. "Карловска" и краят не му се вижда.  "С бавната работа буквално ни блокираха живота", сподели  д-р Хари Ховагимян, който има рентгенов център за зъбни снимки.

Хората, които искат да ползват услугите на кабинета, трябва да вървят измежду изкъртените павета, да прескачат изкопи и за затъват в прах.  "Лошото е, че специално за трудно подвижните пациенти съм направил удобства, за да могат да се предвижват безпроблемно с инвалидна количка, но откакто започна реконструкцията на в и к мрежата, тези хора нямат никакъв достъп до кабинета" , описа одисеята лекарят.

 

На същото мнение са и съседите на доктора.  За два месеца на Запад строят нови  големи улици, а при нас не могат да подменят тръби и да възстановят настилката, масово се гневят живеещите и работещите на "Карловска".

 

Улицата е една от40-те в Кършияка,  на които  от пролетта се изпълнява проектът за воден цикъл. По договор с Община Пловдив смяната на водопровод и канализация  е възложена на фирмите "Пътинженеринг" и "Европейски пътища".

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?