3906

Интригата за "Талев" се заплита! "Парсек Груп": Бяхме готови за ремонта, в "12 без 5" ни казаха, че се отлага

Неочакваното съобщение на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“, че планирането за днес затваряне на възлово кръстовище в Кючук Париж се отлага, изненада дори самия Бончо Бонев, управител на „Парсек груп“. Фирмата трябваше да извърши ремонта на кръстовището на ул.„Димитър Талев“ и „Петър Стоев“, част от проекта на ВиК за Южен обходен колектор. 

„Не е вярно, че не сме поставили указателни табели и пътни знаци за временна организация на движението, каквато причина изтъкват от общината. От сутринта са там и в момента са там“, категоричен бе пред „Марица“ Бончо Бонев. По думите му, едва днес на обед от общината са му съобщили, че ремонтът се отлага за месец юни. „Това беше планиран от два месеца обект. Един екип от 8-9 души плюс технически ръководител, четири камиона и два багера трябваше да започнат работа днес и да я свършат за две седмици. Сега ще трябва да ги пренасочим към други обекти, но големият проблем е, че не бива да се прави така – при ясен план с ясна дата, тя да се премества. Това няма да доведе до ефективност“, допълва той.   

 

Бонев е скептичен и за аргумента, с който от ОП „Организация и контрол на транспорта“ отлагат старта на ремонта на кръстовището. От градската управа обявиха, че искат да изчакат да минат абитуриентските балове, след които ще има и по-малко пътуващи ученици.

„Не вярвам да намалее чувствително трафика тогава. Така че нищо не се променя“, смята той. 

"Марица" се свърза с шефа на ОП "Организация и контрол на транспорта" Георги Стоилов, който бе категоричен, че изпълнителят не е бил подготвен за затваряне на участъка. "Не бяха сложени всички знаци, не успяха да направят организацията, която са съгласували. Запознахме ръководството с този факт, обсъдихме го и единодушно се реши затварянето да се отложи, заради невъзможността да се въведе временна организация на движението. Също и предвид абитуриентските празници и дните покрай 24 май", посочи Стоилов.

Той уточни, че не всички знаци са били на място, липсвали са обходни табели. 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 4 оценки
3/5 от 4 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?