Инспекцията по труда проверява случая със загиналия работник

Инспекцията по труда в Пловдив проверява случая със загиналия работник днес. Това съобщи нейният директор Атанас Чернаев

53-годиният мъж  почина  при инцидент, станал  на строителен обект  вчера около 12:00 часа до кръстовище на бул. "Христо  Ботев" и ул. Любен Каравелов". Според първоначалната информация  той е бил ударен от тухла, паднала при издигане на палет. На място лекарски екип установил; че мъжът е в безсъзнание, по-късно той е починал. Случаят ще се разследва от следовател при ОСлО към ОП- Пловдив. 


"Бяхме уведомени на инцидента около обяд и веднага изпратихме наши служители на място да проверят причините за трагичния инцидент и дали има допуснати нарушения на условията за безопасен труд. Ако такива бъдат установени ще  бъде потърсена съответната отговорност на виновните.

Резултатите  от проверката ще станат ясни през следващата седмица, заяви", директорът на Инспекцията по труда в Пловдив Атанас Чернаев.
Починалият мъж на строителен обект по-рано днес е работник на “Рожевски 61”, научи „Марица”. „Казва се Кирил, от село Белозем е и е дългогодишен наш работник. Инцидентът е станал докато са качвали материали на строежа. Духнал е вятър и тогава от 5 етаж се чупи и пада тухла. Сутринта говорих с работниците, бяхме взели всички мерки за безопастността им”, обясни Илко Рожевски. Той е строителят на обекта, в който инвестира предприемачът от йордански произход Таха Рахман. До Стоматологичния факултет Рахман вдига три нови жилищни секции, чрез една от фирмите си – „Билдинг инвест груп” от Пазарджик. 

Таха Рахман стои зад едни от най-мащабните жилищни проекти в Пловдив от последните години. Наскоро стана ясно, че той ще строи мегакомплекс с 800 жилища в Пловдив. Мастодонтът със 120 000 кв. м РЗП се намира в знаков имот, обект на спорове между Ветко Арабаджиев и Илия Павлов – мястото е на северния бряг на река Марица. 

Преди време едната част от имота до Стоматологичния, където е станал инцидента, е била общинска, другата – на БДЖ. И Общината, и железниците обаче впоследствие продават дяловете си. Новите собственици започнаха да строят в началото на 2018 г.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?