49

Инсп. Войводов от КАТ-Пловдив научи децата да разпознават знаците и да се пазят на пътя

Инсп. Стоян Войводов от сектор "Пътна полиция" в Пловдив грабна вниманието на малчуганите с интересни лекции за безопасността на пътя. Той е изнесъл беседи пред малчугани от ДГ „Весела“ и петокласници от ОУ „Алеко Константинов“ в града под тепетата.

По интересен и забавен начин пътният полицай напомни на всички деца основните правила, които трябва да усвоят и най-вече да бъдат отговорни като пешеходци, водачи на велосипеди, тротинетки, ролери или пътници в автомобилите.  От своя страна пък децата демонстрираха, че разпознават сигналите на светофара, знаят действието на част от пътните знаци и как да пресичат безопасно улицата.В края на занятието инспектор Войводов показа отблизо на любознателните момчета и момичета от детската градина служебния автомобил, с който той и колегите му работят на пътя. Към учениците пък отправи допълнителни съвети за най-подходящите цветове на облеклото, какви обезопасителни средства да използват и къде да се движат когато управляват велосипед или тротинетка. На всички участници в беседите раздаде осигурените от сектор „Пътна полиция“ светлоотразителни елементи, които могат да носят когато са на улицата, за да бъдат по-лесно забележими от шофьорите на автомобили.   

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
19 12 кичука

19 12 кичука

16.02.2024 | 15:21

Войводов - е*и си пут*та майчина, ти и твоите колеги - бо*луци нещас*ни. Каква сг*н сте всички. Много могс да разправям истории, даже ***** от първо ще каже, на въпроса ми - какъв полицай е тоя изруд, мълчи като к*рва - каквито всъщност сте - айде намерете ме по ай чакам

Отговори
1 0
пишещ

пишещ

16.02.2024 | 14:51

В същото време три милиционерчета от Второ районно на въпроса ми защо не санкционират и спрат велосипедиста,който връхлетя върху мене и тях ТОЧНО пред районното,ми отговориха,че МОЖЕ ДА КАРА ПО ТРОТОАРА,а по пътното платно му е забранено!!!ТЕЗИ ЛИ ЩЕ УЧАТ ДЕЦАТА НА *безопасност*?!?Мързи ги да си работят работата!

Отговори
2 1
19 12 кичука

19 12 кичука

16.02.2024 | 15:22

НЯМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ БЕЗ УЧАСТИЕ НА К*Рвите от МВР ДАНС ИЛИ ГДБОП

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?