71

Иновативни решения в киберзащитата обсъдиха Здравко Димитров и експерти от Израел

Юлий Ципис ще консултира Съюза за стопанска инициатива за изграждането и подготвянето на полигона на Европейски цифров иновационен хъб „Тракия“

 

Възможностите за внедряване на нови технологии и иновативни решения в областта на киберзащитата обсъдиха кметът на Община Пловдив Здравко Димитров, председателят на Съюза за стопанска инициатива (ССИ) Васка Бакларова и един от водещите експерти по киберсигурност в Израел – Юлий Ципис. Това стана по време на бизнес среща, организирана от ССИ, която се проведе в Пловдив.

“Смятам, че България има потенциал да е сред водещите държави в процеса по засилване на киберсигурността в ЕС”, категоричен беше Юлий Ципис. Той е в страната ни, за да консултира Съюза за стопанска инициатива за изграждането и подготвянето на полигона на Европейски цифров иновационен хъб „Тракия“. Амбицията е полигонът да се превърне в едно от най-модерните тестови съоръжения изобщо, а Европейският цифров иновационен хъб „Тракия“ да поведе към дигитална трансформация и мрежова сигурност общинските структури, малките и средни предприятия в южен централен район в България.

Юлий Ципис e експерт по IT и киберсигурност с над 25 години опит във водещи технологични проекти за компании от цял свят. Експерт с богат опит в решенията за облачни изчисления, киберсигурност (IT/OT/ICS), защита на данните, непрекъснатост на бизнеса и възстановяване след бедствия (BCDR), както и във внедряването на услуги, свързани с центрове за данни, платформи за съхранение в облак и услуги за приложения.

По време на срещата кметът Здравко Димитров коментира: “Щастлив съм, че експерт от такъв ранг е отново в нашия град. Смятам, че неговият опит може да бъде изключително полезен в посока подобряване на нивото на киберзащита. За нас е от изключително значение да бъдем добре защитени. Още повече Пловдив е развиващ се не само индустриален център, но и дигитален такъв”. А председателят на организацията Васка Бакларова допълни, че част от дейността на Съюза за стопанска инициатива е насочена именно към подпомогне на  бизнеса и администрацията по пътя им към дигитализицията и към подобряването на нивото на киберсигурност”.

В рамките на срещата бяха обсъдени възможностите за внедряване на иновативни решения в областта на киберзащитата, както и голямата необходимост от обучения и притежаване на базови познания от страна на държавната администрация по киберсигурност.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
12 коментара
Александра Маринова

Александра Маринова

12.04.2023 | 12:51

Защитата в киберпространството е важна и актуална тема. Адмирации към общинската ни администрация, в лицето на г-н Димитров, че взимат необходимите мерки и черпят опит от водещи специалисти в областта.

Отговори
1 0
КУРти

КУРти

12.04.2023 | 01:24

Цяла бригада от Минно геоложкия университет са запретнали ръкави и правят разкопки за да търсят дипломата на Тотев.

Отговори
1 1
909

909

11.04.2023 | 13:48

това недоразумение беляков какво прави на тази среща, пак е надушил някоя далавера

Отговори
3 2
КУРти

КУРти

12.04.2023 | 01:18

Няма начин да не е! Даже и теб те надуши колко си проЗ!

Отговори
0 2
bam

bam

11.04.2023 | 11:44

Здравко Димитров и интернет технологии.. аре бегей копай с лопата, че и това не можеш. Този е много прост.

Отговори
6 3
Пенчо

Пенчо

11.04.2023 | 11:11

Здравко Димитров не знае как да си пусне компютъра, иначе на форум за кибер защита.

Отговори
8 4
Петкан

Петкан

11.04.2023 | 11:02

Здравко Димитров и киберзащита Ха-Ха-Ха .Много умно гледа Здравко !!! Какво разбра от тази среща Кмета?

Отговори
6 4
КУРти

КУРти

12.04.2023 | 01:21

Аман от герберски тролове!

Отговори
0 0
Dii

Dii

11.04.2023 | 10:54

Здравко и иновативни решения за кибер защита?!? Човек който срича, човек с ограничени умствени възможности, мързелив, но алчен, да дава акъл? Това е някакъв оксиморон. Здравко може да им дава акъл единствено по баскетбол. Но и това не е съвсем сигурно. Рядко бездарен човек. ГЕРБ изтеглиха не късата клечка с този примат, ами изтеглиха от трите по дългото и си отрязаха възможността да спечелят някога отново в Пловдив.

Отговори
5 4
Майтап бе Уйли

Майтап бе Уйли

11.04.2023 | 10:35

Личната социология на бойко приравни този ВЕЛИК ГРАД ПЛОВДИВ до селяндурска банкя.

Отговори
5 2
Моше

Моше

11.04.2023 | 10:10

Зико и киберзащита, моля ви се..Най много да му поставят едно бръмбарче ама надали представлява интерес нашият велик кмет.

Отговори
6 3
Хакера!

Хакера!

11.04.2023 | 10:07

Много ми е интересно ,човек който гледа на компютъра като на тигана на печката,как взема участие и какви предложения е направил при обсъждане на въпроса с кибер престъпността?

Отговори
8 4

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?