2374

Инж. Веселин Дошков настоява: Общината да започне да плаща на градските превозвачи според Европейския регламент

Електронната система в градския транспорт трябваше да се случи още преди няколко години и ние с нетърпение чакаме най-после да се види какви приходи в действителност получаваме. Така  управителят на фирма „Хеброс бус“ инж. Веселин Дошков реагира на обявлението за обществена поръчка.

Неговата прогноза е, че с въвеждането на електронната система и преминаването на продажбата на билети и карти във функциите на местната администрация Община Пловдив ще трябва да плаща много повече пари на превозвачите, отколкото се заделят сега.

„Общината вече ще бъде принудена да плаща според Европейския регламент. Досега той не се спазваше, защото не е въведена електронна система“, подчерта инж. Дошков.

Като примери посочва договора от 2018 г., според който Общината трябва да плаща за километър пробег 2,79 лева с ДДС, а според договора от 2021 г. - 2,62 лева. „Получаваме с 20-30 % по-малко“, твърди шефът на „Хеброс бус“, която обслужва 7 линии в Пловдив по няколко договора.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Стоян Тонев

Стоян Тонев

26.09.2022 | 18:47

Наложително е местната психиатрия незабавно да се самосезира, след тази статия, и да прибере несретника на топло при тях. Егати наглостта! Този трябва да го качат в произволно избран рейс от градския транспорт, да го вържат, за да не избяга, и цял ден да го разкарван нагоре-надолу. Тогава ще го питаме за европейското заплащане...

Отговори
3 1
ХХЛ

ХХЛ

26.09.2022 | 15:03

Г-н Дошков, искате европейско финансиране, но ние искаме европейско обслужване. Когато автобусите ви станат като в Германия, ще имате право да искате и такова плащане.

Отговори
4 0
КУБРАТ

КУБРАТ

26.09.2022 | 14:11

ГОСПОДИН ДОШКОВ :::1. ОБЩИНАТА ДА ПРЕСТНЕ ЗА ВАС СРОДНИ ФИРМИ ДА ПЛАЩА ЗА ПРАЗНИ КУРСОВЕ , С ХАОТИЧЕН ГРАФИК, А ЗА РЕАЛНО ПРЕВОЗЕНИ ПЪТНИЦИ??? 2. ГОСПОДИН ДОШКОВ ДА ПОДБИРА НЕ ШОФЬОРИ С РЕЧНИК НА ХАМАЛИ И ДА НАКАРА ШОФЬОРИТЕ СИ ДА СПИРАТ ПО СПИРКИТЕ И ВОЗЯТ ПЪТНИЦИ, А НЕ ДА ОТЧИТАТ КУРСОВЕ С ПРАЗНИ АВТОБУСИ. 3. ПЪРВО НИ ОСИГУРЕТЕ КАЧЕСТВЕН ТРАНСПОРТ , ТОГАВА ИСКАЙТЕ НАШИТЕ ПАРИ. ТОВА , КОЕТО ПОЛУЧАВАТЕ НАЗАСЛУЖЕНО СА НАШИТЕ ДАНЪЦИ.

Отговори
5 0
Шошкуф

Шошкуф

26.09.2022 | 14:08

И европейски заплати, ама не са. Така, че ще я караме по патагонски.

Отговори
6 0
Мошков

Мошков

26.09.2022 | 11:05

Дошков да си каже всичко ,което не каза когато искаха да му вземат линиите !Да каже и защо е с повдигнато обвинение парична гаранция от 20хил.лв!

Отговори
8 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?