71

Инж. Пламен Панчев става почетен консул на Казахстан в България

Консулският окръг ще  обхваща областите Пловдив, където ще е седалището, Стара Загора, Плевен и Ловеч

Председателят на Управителния съвет на „Сиенит холдинг“ и основател на Тракия икономическа зона (ТИЗ) - инж. Пламен Панчев, е избран за почетен консул на Република Казахстан в България. Решение за това е взето на заседание на Министерски съвет. Седалището ще е в Пловдив. Консулският окръг ще  обхваща територията на областите Пловдив, Стара Загора, Плевен и Ловеч.

Очаква се в качеството си на почетно консулско длъжностно лице Панчев да работи активно за поддържане и задълбочаване на двустранните отношения между двете страни в икономическата, културно-образователната, туристическата и други области от взаимен интерес.

През месец май тази година посланикът на Казахстан у нас Н.Пр. Виктор Темирбаев, бе на посещение в Община Пловдив. Той се срещна с кмета Здравко Димитров, заместника му Величко Родопски и инж. Пламен Панчев. В разговора бяха изтъкнати икономическите предимства на региона, които го поставят на водещо място в страната, както и дългогодишния обмен на студенти, даващ възможност на казахстанските младежи, обучавани у нас, да се реализират успешно в държавите от Европейския съюз.

„В отношенията между нашите две страни приоритет за нас са новите технологии, както и развитието на транзитните коридори за обмен на стоки, които са с висок потенциал“, каза тогава дипломатът. По-късно той посети и ТИЗ. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Земеделец

Земеделец

08.09.2023 | 20:24

Лесовъдев

Отговори
3 0
Браво

Браво

08.09.2023 | 18:46

Много свестен човек е. Браво! Само Стефан Денин дърпа "Сиенит" надолу и назад от лакомията и отношението си към работниците

Отговори
4 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?