49

Инж. Богдан Милчев: Икономиката изпревари инфраструктурата - това е големият проблем на Пловдив

Жителите на града трябва да се събудят и сами да поискат повече сигурност на пътя, коментира шефът на Института по пътна безопасност

Жителите на Пловдив трябва да се събудят и сами да си поискат повече сигурност на пътя. Тогава сигурно ще я получат. Това коментира пред "Марица" шефът на Института по пътна безопасност инж. Богдан Милчев във връзка с усложнената пътнотранспортна обстановка в града и областта.   

"Повече от 10 години, още когато бях шеф на КАТ, Пловдив си беше най-опасният град за живеене, ако мога така да кажа. Според мен градът и областта са жертви на няколко обстоятелства, които правят живота там и ходенето по улиците рисково. Най-важното и съществено от тях е, че бързото икономическо развитие на града въобще не е съобразено с инфраструктурата. Необходим е градоначалник, който да положи основите на една безопасна и ефективна инфраструктура. Докато такъв липса, сме свидетели само на странни хрумки, зад които прозират чужди интереси. За съжаление, както Пловдив, така и другите големи градове в страната са жертви именно на това обстоятелство. Но най-големият проблем на Пловдив е това, че изключително бързо расте икономически и се превръща в икономическата столица на България. Оттам идват всички беди.

За да излезе Пловдив, а и страната като цяло от челните места в черната хроника, е необходимо най-напред да се формира държавна политика в тази насока. А иначе, що се касае до някакви конкретни превантивни мерки - полицията да направи еди-какво си, да повдигнем някоя пешеходна пътека или пък да започнем проверки на шофьорите на таксита например, това ще даде краткотраен ефект за няколко седмици. След това отново ще сме си в същата ситуация. Необходима е настина съвсем различна философия. В момента сме свидетели на това, че в България всеки управлява нещо, от което не разбира. Просто трудоустрояваме едни хора, слагаме ги на някакви постове и оттам идва проблемът."

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Йоан

Йоан

14.12.2022 | 19:08

Боклук, искаше да има пробив , ама Няма!!!

Отговори
1 0
БРАВО

БРАВО

14.12.2022 | 14:20

"В България всеки управлява нещо, от което не разбира. Просто трудоустрояваме едни хора, слагаме ги на някакви постове и оттам идва проблемът". ТОЧНО, ЯСНО, КРАТКО!!! Браво инж. Богдан Милчев.

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?