1553

Инфарктен инцидент в Пловдив: Ламарина от строеж изхвърча и удари жена

Ламарина от оградата на строеж в Пловдив изхвърча и удари жена, преминаваща край обекта. Инцидентът е станал този следобед на ул. „Димитър Талев“, сигнализира читателката на „Марица“ Десислава Мирчева. Потърпевшата пък е нейната майка.

Ето какво написа пловдивчанката в сигнала си до медията ни:

„Строи се нова сграда до „Билла 4“ на бул. „Южен“ срещу ресторант „Ноте ди Вино“. Почти целият тротоар и път е окупиран от ламарините, заобикалящи строежа. Днес ,18.09.22, в 15:10 ч., майка ми минава от там, за да стигне до „Билла“. 

Поради силния вятър една от ламарините се откача от въпросната сграда и я удря в тазобедрената става, при което тя е силно стресирана и изплашена. За щастие, е забелязала при преминаването си, че части от ламаринената ограда се клатят много силно и тя успяла да се забърза, за да избегне по силен удар. 

Но въпреки всичко едно от ламаринените платна я достига и я удря, за щастие се разминава само с лек удар и уплах. Няма табели какъв е този строеж на средата на пътя, при което движението на коли също е затруднено. 

В сайта ви видях статия за въпроснитя строеж и че жителите от квартала негодуват, и реших да подам сигнал за опасни падащи ламаринени огради около сградата. Наоколо играят деца и има поток от непрекъснато минаващи хора, за което строителят трябва да бъде предупреден, за да си обезопаси съораженията около сградата. 

Това е недопустимо! Надявам се да няма друго пострадали“.

Още преди месец „Марица“ сигнализира как строежът на осеметажната кооперация на ул. „Димитър Талев” в район „Южен” изправи на нокти хората, които живеят в съседните блокове 1100 и 1101.  Съседите поискаха намесата на общинския инспекторат, за да се вкара строителя в правия път, тъй като не се съобразява с времето, когато не бива да се вдига шум, а също и че затваря пътя, пренебрегвайки безопасността.

Според плановете на инвеститорите одобреният им проект включва сградата на 8 етажа да е с формата на пирамида, като нея ще има медицински център, аптека и ресторант.

Възложителят на строежа е фирма „Аримакс 55” ЕООД – Стамболийски, а изпълнителят на обекта „Индустриал ремонт строй”е с технически ръководител Алек Едгарян.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Тошо

Тошо

18.09.2022 | 20:12

Да осъдиш арменец е се едно да осъдиш Везувий ,че е изригнал

Отговори
3 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

18.09.2022 | 17:49

ДАЙ БОЖЕ жената да оцелее СЪДЕТЕ община стройтелната фирма

Отговори
6 4
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

18.09.2022 | 17:48

дано оцелее ЖЕНАТА и СЪД за ОБЩИНАТА КМЕТСКТВГОТО

Отговори
6 4

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?