Следвайте ни

"Индра" се връща. И всичко е точно

Специалистите от испанската компания пристигат в Пловдив, за да оборудват новите автобуси

viber icon

Специалистите от испанската фирма "Индра" пристигат в Пловдив и от следващата седмица започват да оборудват автобусите по 13-те линии, които от днес имат нови официални превозвачи, с валидатори, монетни автомати, електронни информационни системи. Това съобщи вчера зам.-кметът Златин Велев. Разходите по окабеляването и монтажа са за сметка на превозвачите, а оборудването е собственост на Община Пловдив. На "Индра" беше възложено до 10 февруари 2016 г. да въведе електронно таксуване на всички 29 линии в Пловдив.

Табелите на спирките ще дават пълна информация за пристигащите автобуси, след като се оборудват всички 118 автобуса на 13-те линии, увери Златин Велев, но този път не се ангажира със срок. 

На въпрос защо учениците и студентите отново мръзнат на опашките за карти за март, Велев  увери, че през септември и те ще си купуват електронни карти.  Петко Ангелов, шеф на "Автобусни превози", отбеляза, че преди две години са разкрили допълнителни бюра и че би било добре учениците и студентите да си взимат картите по-рано, а не в последните дни на месеца. През останалото време гишетата са празни, твърди превозвачът.  

Цените на билетите и картите си остават без промяна.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?