Следвайте ни

IN MEMORIAM: Почина пловдивският културен деец Янчо Янев

viber icon

Радетелят на пловдивската култура Янчо Янев почина днес. Със своите 33 години трудов стаж, Янчо бе един от най-дългогодишните служители в дирекция „Култура“ на Община Пловдив. Там премина по-голямата част от неговия трудов път от 1979-а до 2012-а – годината, в която се пенсионира.

През тези 33 години, Янчо отдаде своята неуморна енергия, сили, труд и професионализъм в името на развитието на любителските, непрофесионални състави на територията на област Пловдив, за добруването на пловдивските читалища и  подпомагане на самодейните групи в областта на фолклора.

Най-голямата лична гордост на Янчо Янев ще остане най-свидната му рожба - Международният фолклорен фестивал, сред чиито създатели е. За своите 25 издания Международният фолклорен фестивал се превърна в традиция за културния живот на Пловдив и в истински, дългоочакван празник за жителите и гостите на града. И след своето пенсиониране Янчо Янев продължи да бъде активен член на организационния екип, занимаващ се с неговото ежегодно провеждане.

"Ние всички знаем колко силна е болката от загубата на близък и скъп човек  и колко трудно се преодолява. Но знаем и колко ценна е подкрепата в труден момент! Ще го запомним като изключително мил, внимателен, винаги усмихнат и весел, всеотдаен колега и радетел за заедност. Той искрено вярваше в духа на девиза на Европейската столица на културата! Мир и светлина на духа му! Дълбок поклон! Скърбим заедно с близките за безвъзвратната загуба!", споделят от отдел "Култура" към Община Пловдив. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?