Следвайте ни

Имунизират срещу морбили в "Северен"

viber icon

Поради високите нива на риск  от избухване на епидемия от морбили в етническите квартали, от няколко дни е в ход съвместната кампания на  общопрактикуващи лекари, медицински персонал и здравни медиатори от администарцията на район „Северен“ в Арман махала и Шекер махала в Пловдив. Това съобщи кметът на  района инж. Ральо Ралев.

Издирени и установени са всички лица от 13-месечна до 18-годишна възраст без данни за имунизация и с пропуск в имунизационната схема. Общо за двете махали неимунизираните или подлежащите на реимунизация  са 51  деца, 36 от тях живеят извън страната, 2 деца са преместени в други градове, 9 са имунизирани, а  4 други ще бъдат реимунизирани.

Кметът инж. Ральо Ралев, изказва благодарност на общопрактикуващите лекари в район „Северен“: д-р Ив. Коева, д-р Дипчикова, д-р Станчев, както и на мед. сестра С. Величкова и на двамата здравни медиатори – Никола Стефанов и Ракип Юсеин.

 Правителството стартира на Република България стартира  Национална програма за елиминация на морбили и рубеола 2019-2022 г., чиито задачи са насочени към намаляване възприемчивостта на населението към морбиления и рубеолен вирус, осигуряване на допълнителна възможност за имунизация на групи с повишен риск от заразяване чрез целеви ваксинални кампании и укрепване на системата за надзор на морбили и рубеола.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?