49
Следвайте ни

Имаме ли нужда от омбудсман? Говорят общинските съветници на Пловдив

viber icon

Диаметрално различни са мненията на общинските съветници за институцията омбудсман в Пловдив. Групата на Демократична партия например не участва в конкурсната комисия, в която другите групи имат представители. Като се запознаем с кандидатите преди сесията, ще решаваме, лаконична е Веселина Александрова от ДБ. 

А индиферентното си отношение към обществен посредник обяснява така: Когато от една институция чуваш само отчети, не можеш да кажеш какво работи.  Когато институцията се изпълни със съдържанието и наистина успява да улеснява връзката на граждани с администрация, тогава действително ще носи полза. 

Евелин Парасков от Съюз за Пловдив е на мнение, че Пловдив има нужда от обществен посредник. Но човек прави институцията, а не обратното, и е важно добре да познава законите, а не да изпада в популизъм и да заблуждава хората, коментира Парасков. 

Константин Георгиев от Кауза Пловдив смята, че омбудсманът е напълно излишен и че тази работа може да вършат и съветниците. Така ние участвахме в събранията по повод на Синя зона на ул. "Ген. Данаил Николаев" и сме напът да вземем решение, дава пример съветникът. Общественият посредник не може да се пребори с монополистите, когато става дума за недоволство на хората от високите цени на ток, вода, газ, телефон. А търсачката в Гугъл дава достатъчно информация за услугите на всички инстанции, посочва Георгиев.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ами какво да каже Георгиев?

Ами какво да каже Георгиев?

27.09.2021 | 11:25

След като се освети тайната уговорка между Тютюков и Зико за НАЗНАЧАВАНЕТО на техния човек на тази длъжност.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?