Следвайте ни

Има ли глобени кръчми в Пловдив след юруша по Главната вчера

viber icon

Четири институции започнаха съвместни проверки по заведенията в Пловдив във връзка със спазването на мерките против разпространението на Ковид-19, регламентирани със заповедта на здравния мининистър. В тях участват служители на отдел „Икономическа полиция“, секторите "Специализирани полицейски сили" , "Пътна полиция" и на  областната дирекция по безопасност на храните.

В 23 часа на 9 май е проверено едно от големите питейни заведения на бул "Шести септември" в  града.  Заведението има издадено разрешително за удължено работно време, продажба на алкохол и цигари. Според заповедта на министъра на здравеопазването заведението може да работи само навън, като трите най-важни изисквания, които всеки собственик трябва да изпълни, са дистанция (метър и половина между масите), лични предпазни средства и хигиена (дезинфекция след всеки клиент). 

В хода на проверката е съставен констативен протокол,  като не е констатирано нарушение. Проверяващите са   установили,  че от заведението работи само градината, а вътре не се  допускат посетители.  

В близост до обекта служителите на специализирани полицейски сили са проверили 12 лица-  посетители и водачи на превозни средства. Четирима от тях са били с нарушения по закона за българските лични документи, за което са им съставени актове за установяване на административно нарушение.

 Един АУАН  е съставен и по закона за здравето.  В близост до заведението служители на сектор "Пътна полиция " са съставили 6 фиша за неправилно паркиране, 2 от които по Общинска наредба и 4 по Закона за движение по пътищата. Проверките за спазване на предписанията в заповедта на здравния министър ще продължат.
 
 
 
 
 
 

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Снимката

10.05.2020 | 17:26

Снимката не е от вчера.

Отговори
4 0

Фил

10.05.2020 | 14:13

Нищо не разбирам!!!!!На копчетата не може,но на Дриймса и Алфредо може???Желязна логика...

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?