1553
Следвайте ни

Има акт, няма ремонт: Майка с бебе оцеляха по чудо на Рогошко шосе

viber icon

Майка с дете на годинка оцеляха по чудо след катастрофа при опит да избегне поредицата от ями по Рогошко шосе, което е надупчено като швейцарско сирене. Инцидентът станал преди дни, а снимки от мелето се появиха в социалната мрежа.

За щастие всички са живи и здрави, разказа близка на пострадалата жена и пусна снимка от смачкания автомобил  и останал по джанта след разкъсване на гумата в една от дупките. 

Възмутена, Радина Иванова разказа как след инцидента на шофьорката е написан акт, затова че трябвало да се кара много бавно, защото пътят бил с дупки.

"Жената е шофирала с 35/40км…… Пълен абсурддддд, незабавен ремонт трябва…До кога ще се избиваме по пътищата, заради нехайството на управляващите!!!!", написа Радина. Тя уточнява, че инцидентът е станал на 22 декември.

Рогошко шосе от години е надупчено като швейцарско сирене трасе. То се превърна в едно от най-опасните заради кратерите и натоварения трафик. Няколко пъти режещите дупки бяха запълвани, но след всеки дъжд и зимен сезон, те отново се отварят. За решаването на проблема е нужен основен ремонт. 

Няма ден, в който шофьори да не пострадат по трасето. Районът наоколо прилича на автоморга- навсякъде могат да се видят спукани гуми, калници и други части от пострадали. На места препатили шофьори са обозначили кратерите с подръчни материали. 

В социалната мрежа пък бе организирана група, която заплаши с бунт, докато трасето не бъде ремонтирано основно. 

През есента от Община Пловдив обясниха, че има готов проект, той е за 16 млн. лева и включва цялостната рехабилитация на трасето. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Забележете

Забележете

30.12.2021 | 11:42

Мъ никой ли полуидиот не забелязва че хайванката се е движила с цели 35 - 40 км в час Това е скорост далеч по ниска няколко пъти от онази с която се движи пенсионер в посока Лидъл кога е чул че ще има промоция Така че тоз хайван спокойно можем да го оприличим на пълзяща кобра нейде в къра Аааауууу без да искам обидих кобрата

Отговори
1 2
Селски говеда Ръгъйте съ

Селски говеда Ръгъйте съ

30.12.2021 | 09:31

Веселата самоубийца Абе някой хайвани изобщо нямат чувството за самосъхранение Тръгнала селянката да оди към родното си село буквално през къра А мазнатия асфалтец е през Майката на Скобелев Мъ за туй са иска акъл а не празна тиква под прическата

Отговори
2 4
лимбо

лимбо

30.12.2021 | 13:06

Чувството за самосъхранение ( на останките) ми дава сила да изсвира сиктир марша

Отговори
0 1
И не само там в Северен

И не само там в Северен

30.12.2021 | 09:13

И отсечката около болница И.Рилски..300 метра е от прелеза до Кауфланд, паважа е ужасен.Толкова ли не могат да го пренаредят.Минват автобуси и трафика е голям там.Срамота!

Отговори
7 1
Определено

Определено

30.12.2021 | 09:01

Покрай Империал такива проблеми няма...

Отговори
9 1
лимбо

лимбо

30.12.2021 | 12:54

Тотев все пак не е Марко Тотев

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?