Илия Баташки: Не съм крадец

Не се срамувам от нищо, което съм направил за УМБАЛ „Свети Георги". Какъвто и да съм бил, и най-некадърният ръководител да съм бил, дори и да съм допускал грешки, едно ще кажа: Не съм крадец. Това коментира за „Марица" доц. д-р Илия Баташки. Той уточни, че като изпълнителен директор на болницата се е стремил да дава на пациентите висококачествено медицинско обслужване.

Няма проблем, нека ме дават на прокурор. Прокуратурата е гаранция за правата на всеки български гражданин, а аз съм такъв. Прокуратурата не е плашило, с което да плашат някого по политически или други причини, реагира бившият директор.

За обвинението, че е теглил кредит от 4 млн.лв. без разрешение на здравното министерство Баташки посъветва хората, които твърдят това, да завършат първи курс на колеж по икономика и тогава ще видят как е протекла процедурата по тегленето на заема. В този кредит няма заложен имот, теглен е по всички правила на законите и изискванията на държавата. Имаме множество писма от двамата предишни министри, че работата на Съвета е да преценява кога и как да се разпорежда с различни видове суми, каза Баташки. На въпрос, подозира ли атака срещу него като кандидат за лидер на БСП с факта, че  резултатите от проверката в болницата излизат само два дни преди избора, Баташки заяви, че това е несериозно.

Не мисля, че това е удар по нашите партийни среди. Още когато бях свален от длъжност, цялото общество разбра защо съм свален - защото съм управлявал лошо според  тези, които ме свалиха,уточни Баташки.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Бай Иван

Бай Иван

23.10.2009 | 11:39

И аз не вярвам Баташки да е крал. Един верен комунист не краде. Търсете парите другаде...

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?