1553
Следвайте ни

Игри на волята в "Тракия": Лудницата в трафика до мола няма край, полиция вкарва ред

viber icon

Истински хаос цари в движението около Plovdiv Plaza Mall и магазин "Метро" в пловдивския квартал "Тракия". Там преминаването е "игри на волята", коментираха шофьори пред "Марица". От сутринта в района се образуват адски задръствания по булевардите "Освобождение" и "Санкт Петербург".

Проблемът е от няколко дни, но в почивните дни е в пъти по-осезаем, тъй като много пловдивчани почиват и са се юрнали на шопинг във връзка с предстоящите празници и промоциите в магазините. На място има разположени полицейски патрули, които се опитват да вкарат ред в хаоса и да предотвратят инциденти. Униформените са на кръговото кръстовище на булевардите „Санкт Петербург“ и „Освобождение“, където напрежението ескалира. Във връзка с проблема, от Общината заявиха, че заради усложнената обстановка  по бул. „Санкт Петербург“, причинена от ремонта на северното платно, се променя организацията за движение. Южното, откъм парк "Лаута", ще бъде само еднопосочно, а не както досега в двете посоки. Колите ще се движат единствено в посока от Центъра към "Тракия". Северното платно, в участъка от бул. „Освобождение“ до ул. „Богомил“, остава изцяло затворено за ремонт и подмяна на асфалтовата и тротоарната настилка. Движението по посока Централна градска част ще се осъществява само по бул. „Освобождение“.

Според изпълнителя на ремонтните дейности, обновеният участък може да бъде отворен за движение най-скоро на 18 декември, така че да се осигури спокойно преминаване покрай големите търговски обекти във връзка с предстоящите празници.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Организатор

Организатор

11.12.2021 | 18:05

Цяло лято спаха непробудно и като дойде зимата се юрнаха. Е нема как две фирми да огреят навсякъде.

Отговори
5 1
Отнн

Отнн

11.12.2021 | 17:57

Просто е ужасно! Преди малко минахме оттам, колите не се движат изобщо!

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?