49

Играчка-плачка! Малчугани подскачат лудешки по антични ценности

Деца "налазиха" античните находки на Форум-Север и изправиха косите на случайни минувачи, видя фотообективът на „Марица“. Момчетата се бяха покатерили върху ценните археологически артефакти и подскачаха лудешки от камък на камък пред очите на десетки туристи, докарани с автобуси на пловдивската забележителност.

Заради хубавото време и празниците мястото е много оживено тези дни. Общинска охрана обаче в този момент нямаше. „Доста опасна игра. Може да паднат от височина и да се наранят жестоко“, коментираха пловдивчани.

Обектът, който се намира от северната страна на сградата на Централна поща и заема площ от 25 декара, е  достъпен  за пловдивчани и за гостите на града от пролетта на тази година. Toй показва ценни археологически артефакти, сред които са мраморна плоча с изображението на богинята Артемида, статуетка на богинята Кибела. Преди векове на мястото е имало библиотека, там е заседавал и Градският съвет на Филипопол. В тази част са намерени и едни от най- интересните надписи - императорско писмо, фиш за гладиаторски битки.

Снимки от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Герасим

Герасим

30.12.2022 | 18:00

Ами майките им, дето са ги "изсрали" , да не тъпеят до тях... Напълни се с идиоти тоя град, които мислят, че всичко им е позволено.

Отговори
6 0
Дааа

Дааа

30.12.2022 | 16:10

Родители доволно гледат, хахаха

Отговори
9 0
Новите варвари

Новите варвари

30.12.2022 | 13:47

Градът от доста време е на автопилот!!!

Отговори
8 3
Старите кюнлий

Старите кюнлий

30.12.2022 | 16:25

Глупости на търкаляне!

Отговори
3 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?