Следвайте ни

Игра със смъртта: Превърнаха улица в Пловдив в паркинг, деца изкачат между колите СНИМКИ

viber icon

Една от най-натоварените вътрешноквартални улици в града под тепетата – „Стефан и Обрейко Обрейкови“ се превърна в паркинг. За това алармират пловдивчани пред „Марица“. 

Улицата в „Гагарин“ е изход за училище и две детски градини, в непосредствена близост има и детски парк, а там са перманентни паркирани леки и товарни автомобили. Преминаването там се е превърнало в игра на руска рулетка както за пешеходци, така и за седналите зад волана. 

Живеещи в района алармират за проблема и в социалните мрежи. Там шофьор разказва и за преживяна случка преди два дни, която за щастие не е завършила фатално. 

Пловдивчанинът си карал бавно по улицата, когато изведнъж измежду камионите изскочили две деца. 

„Те преминаха от там, защото два камиона бяха спрели непосредствено върху пешеходната пътека. Късмет е, че карах с 30 км/,  защото си познавам квартала и всичко се размина само с уплаха и надявам се урок за децата. Толкова ли сме станали "нечовеци", апатични към всичко!“, разкзва в публикация той. 

Постът бързо събра десетки коментари. Някои цитират закони и разпоредби, в които се казва, че „паркирането е забранено пред входовете на паркове, училища, театри, кина, предприятия, както и на други места, където е възможно да влизат или да излизат пътни превозни средства, също на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях“. 

Повечето от коментаторите призовават да се сезират органите на реда и местната власт, които са длъжни санкционират нарушителите.

снимки: Фейсбук

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?