Следвайте ни

Игра на криеница на полицаи и кучкари по парковете в Пловдив

viber icon

Полицията в Пловдив предприе драстична акция срещу всички, които продължават да посещават градските паркове и зелени зони, въпреки забраните.  

Моторизирани служители на реда от звеното "Сигма"  обикалят от сутринта, за да предупреждават хората  и да съставят актове на нарушилите. Често това доведе до разправии с кучкари, които настояват, че могат да скитат свободно из парковете с мотива, че трябва да изведат по нужда домашните си любимци.

В парк "Лаута" пред очите на екипа ни униформените съставиха акт на мъж, тръгнал с кучето си по главната алея. Всички входове в парка са завардени с ленти с червено и бяло. "Достъпът е забранен и сте длъжни да спазвате заповедта на МВР", безапелационно отсече полицаят.

"Прави са. Ще водим кучетата и децата на други места", хладнокръвно реагира мъжът.

На входа на главната алея дежури и патрул от "Общинска охрана". Гардовете се оплакаха, че постоянно късат лентите и се налага всяка сутрин отново да ги слагат.

"Дежурим по двойки, гражданите са разбрани, засега нямаме проблеми", заявиха пък полицаите, които екипът на "Марица" срещна в парка на "Розариума" до Гребния канал.

Служителите на реда вежливо обясниха на стопанин с куче, че вече не може да мине през бариерата в гората и че домашните любимци може да се разхождат на площадката. Мъжът спокойно изслуша и се върна обратно.

"На кучешката площадка има куче и аз не мога да пусна моето", остро реагира намахана дама. После, щом видя, че полицаите запалиха  моторите и подкараха на проверка по  алеята, заобиколи бариерата и пое към гората.

Много пловдивчани също упорито отказват да се съобразят с препоръките и забраните, което води до струпване на хора на много места.

"В парка на ул. "Петър Стоев"  до магазин "Фреш" в Кючук Париж  в ранния следобед имаше поне десетина души, включително майка, баба и внуче. Тийнейджърите дори бяха пуснали музика. Това е безотговорно поведение", разказа 19-годишно момиче пред екипа ни.

Бул. "Шести септември" покрай   зоологическата градина пък гъмжи от хора, които са излезнали на разходка - с кучета, семейно с малки деца и велосипедисти. 

"Детето ми  няколко  дни не е  излизало от къщи, затова го изведох малко на въздух, а и тук няма хора", обясни млада майка, повела за ръка четиригодишно хлапе.

"Не може. Разпоредбите трябва да се спазват и да не се излиза без необходимост навън", контрираха полицаите. И допълниха: "Страната е в извънредно положение. Законът предвижда 5000 лева глоба за тези, които не го спазват".

 От общината засега няма да махат градските пейки, както вече правят в Бургас. 

Снимки: Атанас Кънев

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Ами

Ами

30.03.2020 | 00:28

Вари го, печи го то все на царвул мирише.

Отговори
1 0
123

123

29.03.2020 | 20:29

Защо избягваме челният опит на полицията в Индия?

Отговори
1 0
Гневна катерица

Гневна катерица

29.03.2020 | 19:32

Браво на Гневния Язовец!!! Ха ха ха ха!!

Отговори
1 0
Гневен язовец

Гневен язовец

29.03.2020 | 19:29

Здравко Дангалака да озапти първо себе си и шайката около него!!!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?