Следвайте ни

Идва страшна жега! Над 40 градуса в Пловдив през август

viber icon

Възможно ли е събитията от Германия да се повторят и у нас и доколко можем да предвидим и повлияем на климата? Не, напротив, ще е страшна жега. Като Пловдив е една от точките на адски пек.

„Предстои един дълъг период на топло и сухо време”, обясни климатологът проф. Георги Рачев в студиото на "Събуди се".

Той добавя, че времето ще е изключително горещо до средата на август. В някои от дните ни очакват температури над 40 градуса.

„Сутрин в цялата страна ще бъде над 20 градуса. Важно е да не палим огън, когато е сухо и има вятър. Пожарите са много често явление по това време на годината. Силният вятър прави справянето с бедствието много трудно”, добавя Рачев.

Видин, Русе и Плевен трябва да се приготвят за температури над 40 градуса. Много горещо ще бъде и около Пловдив.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Горския

Горския

25.07.2021 | 14:01

Климатичните промени им били виновни. Спомням си когато бях още ученик, преди доста десетилетия, нещо нормално беше в Пловдив да има 40 градусови жеги и да се изсипват кратки проливни дъждове, превръщащи улиците в потоп. Колко пъти избата в къщата ни се е пълнила с вода, та плувахме в нея с корито. Колко пъти Марица е прииждала и заливала околните улици. И никой не се сещаше да вини климата, а се мъчеха да вземат някакви мерки за защита - диги край Марица, отводнявания, подобрена канализация и пр.

Отговори
12 1
Бай Тошо

Бай Тошо

25.07.2021 | 15:30

Едно време е било, при нас комунистите, нали? Да , ама сега са луди "демократи", а лудите не носят лична и наказателна отговорност и съответно са виновни: още комунистите, Путин, руските шпиони, Климата, Глобалното затопляне, Дилма Русев и Педро Санчес от Испания!

Отговори
1 4
Т.ъп ли си?

Т.ъп ли си?

25.07.2021 | 22:50

Нямало е чак такива жеги едно време, тея ги говори на п.атката си...

Отговори
1 0
Нали

Нали

25.07.2021 | 12:53

На Марица да им се развали климатика дано! Драскачи некадърни! Тони Михайлов да ви напусне дано!

Отговори
7 1
Мун4о

Мун4о

25.07.2021 | 12:48

Като начало, да засилят изсичането на горите и бетонирането на всичко, което може да се бетонира. В градове без паркове и градини всичко е в асфалт и бетон. Всеки по-силен дъжд образува потоци по тротоари, улици и навсякъде. Да се разчита само на каналите за отвеждане на водата е наивно. А открити почви няма. И за това били виновни говедата, че пърдяли метан!!

Отговори
17 2
Нали

Нали

25.07.2021 | 13:06

Славчо Атанасов е гeй!

Отговори
8 4
Кумчева

Кумчева

25.07.2021 | 12:40

Изгоряхме. няма спасение

Отговори
4 3
ГЮРО

ГЮРО

25.07.2021 | 12:30

Вместо да се правите на идиоти и да "повлиявате" на климата, вземете навреме мерки срещу проливни дъждове. Почистете коритата на реките, на Марица специално, почистете уличните отводнителни шахти, вдигнете защитни диги на опасните участъци, а не си бъркайте с пръст в носа и другаде. Когато това не е направено, става както в Германия в малките селища около малки реки, където са си живели без да са подготвени за такива неща. Подобни са и случаите в Тексас в Щатите - неготовност, пренебрегване на изисквания за сигурност и като резултат катастрофа. А иначе основната промяна на климата е свързана с цикличната промяна на земната орбита. Сега да не би да поискат да променят земната орбита тия де_били?

Отговори
21 0
до дебила

до дебила

25.07.2021 | 13:33

Ти направи ли си труда да провериш поне какво количество дъжд е паднало в Германия, за да се стигне до подобни наводнения? Точно от неподържани шахти и обрасли речни корита ще е. Аман от интернет-плюнчовци, които един пирон не са забили през живота им и само се плюнчат тука.

Отговори
5 1
ТЪПЧО

ТЪПЧО

25.07.2021 | 13:54

Самите германци казват какви са причините за заливането на малките селища около малките реки. Защо такива проблеми няма около големите реки и в големите селища? Ами германците сочат какви точно мерки се предприети там. За малките селища е нямало кой да се сети. А валежите са били еднакво силни и в малките и в големите селища.

Отговори
5 0
До Гюро

До Гюро

26.07.2021 | 00:04

Не е неабходимо да показваш невежеството си. В Германия на места са паднали 300 л/кв.м..... Ти говориш за шахти... Все едно да ти сепя в мивката една цистерна вода.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?