46

Идва край на мъките с паркирането пред голям блок в "Кършияка"

Паркинг и вътрешна улица започнаха да строят до големия блок на ул. „Победа” 44 – 58, който се намира между пресечките с две улици „Иван Рилски” и „Анри Барбюс” в район „Северен”.

Багерът и камионите, окупирали тези дни междублоковото пространство, притесниха живеещите в съседство-  да не би под прозорците им ще се вдигне пореден бетонен мастодонт. 

Строителите от фирма „Илва” увериха екипа на „Марица”, че ще направят вътрешна улица, за да има достъп до паркоместа. 

„Паркинг ще е за около 70 места. Изпълняваме ангажимент, който поехме към гражданите – да благоустроим междублоковото пространство. Строителните работи включват нова канализация, отводняване, изграждане на дъждоприемни шахти, асфалтова настилка, улично осветление и, разбира се, озеленяване”, обясни кметът на район „Северен” Стоян Алексиев.  Той допълни, че ще има и зона за спорт.

Преди време пред блока бяха поставени десетки гаражи. Те бяха премахнати, когато в целия Пловдив се предприе акция за изграждане на открити паркинги в жилищни комплекси в Пловдив вместо  грозните клетки. Теренът се почисти и сега ще бъде благоустроен. На живеещите в блока се предоставя възможност да кандидатстват за място , което ще се пази със скоба, поставена от кметството. 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Корупция

Корупция

13.07.2022 | 23:54

Проверете кои фирми все работят, просто няма шансове за други, това не са ли все едни и същи, нали ще се променяме, как и на кой да вярваме, то президенти то примери то приказки и накрая все едни и същи от предишната власт, а идват избори всеки си храни хората май.

Отговори
3 2
Електронни поръчки

Електронни поръчки

14.07.2022 | 09:40

Защо не си направиш фирма и да участваш в електронна поръчка в ЦАИС и да спечелиш? Там се участва онлайн и подадените документи се отключват с пук код само от участника за да ги видят всички.

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?