3906

Идея! Правят парк на мястото на стадион "Тодор Диев" в Кючука

Обсъжда се идея за преместването на стадион "Тодор Диев" и изграждането на парк на негово място. Това коментира пред "Марица" заместник-кметът по строителството в Общината инж. Тошо Пашов. 

"Това е само идея. Тепърва ще се правят анализи, разчети и т.н. В близост ще има разширение на булеварди, нови такива, както и изграждането на комуникации, които ще затруднят значително експлоатацията на стадиона. То и в момента е затруднено. Там е вход-изход на пробива под гарата. Затова се мисли дали този стадион може да бъде преместен, а там да се изгради място за отдих и култура", посочи инж. Пашов.

"Обсъжда се тазивъзможност. Трябва и с клуба да се говори. Все пак има някаква носталгия във времето. Много легенди на "Спартак" са израснали там. И привържениците имат отношение. Но такъв е животът. Динамиката предлага нови предизвикателства", добави заместник-кметът. 

По думите на инж. Пашов винаги е имало отпор към подобни идеи и предложения, но впоследствие се вижда, че е било за добро. "Това поне сочи моята практика през годините, с много малки изключения", коментира още той. 

Пашов каза още, че според него подобна идея е имало възможност да се приложи и за стадион "Христо Ботев" - стадионът на "канарчетата" да бъде изграден в "Тракия", на мясо с по-добра инфраструктура, за да не се налага при всеки мач да се спира движението. Оцени новината

Оцени новината
4.4/5 от 8 оценки
4.4/5 от 8 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?