Следвайте ни

Идейният проект за "Модър-Царевец" готов на 10 ноември

Фирма „Драгиев и Ко“ ще изгражда поетапно автомобилния подлез, който струва 11,5 млн. лв.

viber icon

Строителството на автомобилния подлез „Модър - Царевец“ започва до края на тази година, обявиха от общинската администрация. "Проектът е сложен, но той е един от най-важните за инфраструктурата на Пловдив. В момента  работим по изготвянето на идейния проект с нашия подизпълнител „Мост консулт” и до 10 ноември трябва да предадем документацията по него”, каза за „Марица” Цанко Драгиев. Главен изпълнител на обекта ще е неговата фирма „Драгиев и Ко“, която спечели обществената поръчка за строителството на съоръжението.

Инвестицията в „Модър - Царевец“ се изчислява общо на 11,5 млн. лв., като в бюджета на общината за тази година са заложени 1 млн. лв. Около 4,5 млн. лв. ще бъдат заделени в следващата година.

Обхватът на поръчката е от бул. „Хаджи Димитър“ до ул. „Коматевско шосе“. Само че по автомобилния подлез първо ще се работи в частта от ул. „Модър“ до жп линиите. В момента се завършва идейният проект, след одобрението му се очаква издаване на разрешение за строеж. Известно забавяне в процедурите се очаква, понеже работата трябва да се синхронизира с изграждането на южния канализационен колектор. От „Водоснабдяване и канализация” ЕООД - Пловдив провеждат процедура за избор на изпълнител за проекта на съоръжението.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ориент експрес

Ориент експрес

04.11.2020 | 23:58

Най важният проект ще се строй с пловдивска скорост..100 м/година..

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?