Следвайте ни

Иде ли Видовден за парка до Санкт Петербург 

viber icon

Ключовото дело срещу застрояването на парка до хотел „Санкт Петербург“ е насрочено за 21 януари. Тогава ще бъде изслушано новото вещо лице, което ще даде становище дали идеята за вдигане на три 18-етажни блока не е в противоречие с одобрения ПУП и досега действащия ОУП.

Страни по делото са общината и инвеститора, който е собственик на терена. При предишното заседание от ноември от инициативния комитет за опазването на парка настояха да бъде сменено вещото лице Парашкева Миленкова.

„И в новия ПУП и в действащия ОУП мястото е предвидено за зеленина. Отделно тече процедура бункерът, който е на терена, да се впише в кадастъра. Имаме основания да смятаме, че законът е на наша страна“, каза Асен Костов от инициативния комитет за спасяване на парка.

Активистите от комитета ще предложат на кмета Здравко Димитров тристранна среща с представители на медиите. Смятат, че така може да се намери трайно решение на проблема. 

 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?