Следвайте ни

И възрастните седнаха да му пишат: Дядо Коледа стана психотерапевт

Майки и татковци изливат душата си в писма до Добрия старец, като няма пред кого

viber icon

Освен добрия старец с чувала подаръци Дядо Коледа стана и психотерапевт. Възрастни масово седнаха да му пишат писма заедно с малчуганите. Тази зима това е много изразена тенденция - хората използват писмото за отдушник, защото се оказват сами и няма с кого да споделят своите болки и надежди, обясни Диана Ранчева от Централна поща. Всяка година по това време тя  чете посланията до стареца от Лапландия, които хлапетата пускат в кутиите в акцията на „Български пощи”. После екип служителки пише отговори и ги праща до всички податели в навечерието на Бъдни вечер. До този момент списъкът е с над 200 адреса.

Едно от най-трогателните писма на възрастен тази година е от майката на 6-годишния Ради. Хлапето рапортува, че много е слушало мама и тати и въобще не ги е ядосвало. Затова иска играчка Джони Сторн. „И да накараш мама да се усмихва по-често (напоследък е много тъжна)”, е добавило момчето и е пратило много поздрави на джуджетата.

На отделен лист до Дядо Коледа е писала и майка му. „Мило белобрадо старче, пише ти една тъжна мама, гласи посланието. Измина най-тъжната за мен година, в която изгубих един от най-близките си хора - мама”. После жената пожелава всички да са живи и здрави, да цари мир в душите и да се обичаме. „Моля те да дариш на човечеството лек за тази страшна болест рак. Тази Коледа ще бъде различна”, завършва писмото си жената.

Децата също вече не искат само играчки, каза още Диана Ранчева. Рано се сблъскват с житейски трудности и това е пренаредило ценностите. Пожелават си родителите им да се върнат от чужбина или пък да оздравеят от болести със сложни имена. Валентин от село Триводици пък си е поръчал от Дядо Коледа писта с коли и да помогне на децата без родители.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?