Следвайте ни

И шестимата кандидати за шеф на Летище Пловдив отиват на финал

viber icon

И шестимата претенденти за шеф на „Летище Пловдив“ ЕАД остават във финалната надпревара. В третата част от конкурса – интервю, са допуснати всички преминали писмения изпит с не по-малко от 20 точки, става ясно от обявения списък с допуснатите до устен изпит кандидати. Както „Марица“ писа, процедурата, обявена през ноември, се отнася за всички държавни предприятия в системата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Припомняме, че шестимата кандидати за високия пост са сегашният директор Спас Шуманов, който очаква всевъзможни атаки и компромати, бившият шеф Дойчин Ангелов /2009-2013 г./, Силвия Хубенова – настоящ член на борда на директорите, Лъчезар Миленчев – бивш служител от отдела за безопасност на полети, Пламен Спасов - екс кмет на община Родопи и управител във „Фонд за развитие на летище Пловдив-южната врата на България“ и Красимир Иванов – с частен туристическа бизнес в София. 

Последният участва и в надпреварата за независим член. Негови конкуренти са Цветанка Сотирова - бивш главен счетоводител на летището и Слави Кашеров – бивш член на борда на директорите на „Овергаз“ и на други свързани фирми със Сашо Дончев. Единственият отпаднал претендент за независим член е Любомир Куртев - управител в Сдружение за съвременни летателни технологии.  

По време на интервюто всеки от кандидатите трябва да представи концепцията си за управление на аеропорта в условията на концесия. След като процедурата за нея се отложи няколко пъти тази година, новият краен срок за подаване на оферти и предложения е удължен до 25 февруари 2021 г.

 

 

 

 

 

 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Мале мила

Мале мила

16.12.2020 | 15:58

"кандидатите трябва да представи концепцията си за управление на аеропорта в условията на концесия". Бля-бля ,в условия на концесия,концесионера няма да държи и една минута - политически назначени калинки :)

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?