71
Следвайте ни

И майките на протест в Пловдив: Децата помнят само "Не гушкай баба, може да умре!“ СНИМКИ

viber icon

Протест на майките превзе пространството пред РЗИ-Пловдив, предаде репортер на "Марица". Те негодуват срещу новите мерки и по-точно срещу заключването на класните стаи и оставането на учениците вкъщи. 

Те са на мнение, че онлайн обучението спъва бъдещето на децата и им се отразява негативно във всякакъв аспект, в това число психологипески, здравословно и социално. 

Над 20 са протестиращите майки. Всяка от тях има поне по един ученик вкъщи, за кого трябва да се грижи. Те споделят, че това се отразява пряко на работата им. Някои от тях имат възможност да работят вкъщи от дистанция и да се грижат за децата си, но при други това е невъзможно. 

Много се обявиха и против тестването на децата в училище. 

"Никой не мисли за децата. Този тормоз върху тях продължава вече потпи 2 години", коментира възмутена майка. 

На място върви и подписка в подкрепа на искането за прекратяване на онлайн обучението. 

Полицаи охраняват протеста. На място има няколко патрулки. 

Очаквайте по-късно изповедта на една от майките пред "Марица".

Снимки от Валентина Биларева

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Христо

Христо

31.10.2021 | 02:34

Не, те не моцат да им издържат лиготиите, защото са пропуснали важни моменти от първите им 7 и сега е лесно каъо ги пратят на училище. Там сща дкъжни да ги възпитат и научат. И сега са в шок и ужас, бабите са на работа до 63 и трябва да се справят. А те немогат, затова реват.

Отговори
2 2
Ако дечицата ви помнят само това

Ако дечицата ви помнят само това

30.10.2021 | 21:07

Значи сте МНОГО зле като майки

Отговори
3 0
Иван

Иван

30.10.2021 | 19:58

А като ходехте на протести срещу Бойко Борисов, който наоатвимвсичко да има повече ваксинирани тогава не мислехте, че Радев ще ви затвори, нали?

Отговори
4 0
срещу протеста

срещу протеста

30.10.2021 | 18:06

Тия същите майки пращаха децата си болни на училище и така заразата се разпространи неимоверно. Вече има над 100 деца на лечение в болница. Тези майки сега отхвърлят и тестовете, защото ще покажат ако има заразени. Заради подобни майки, за които е най-важно да си карат по старому, училищата не са безопасна среда. Добре е, че решенията не зависят от подобни безмозъчни кокошки.

Отговори
8 2
Медийна истерия

Медийна истерия

30.10.2021 | 16:01

Ако медийната истерия с апокалиптичните репортажи, които са силно манипулирани и тенденциозни, престане и се забрани информиране на обществото за всеки предал Богу дух, пандемията ще изчезне до месец. Всичко е психология и демагогия от страна на световната и европейска върхушка. Има вирус, има заболяване, но ТО НЕ Е ОСОБЕНО ОПАСНО, както се представя. Да - ще има починали, защото животът не е безкраен. Винаги са умирали и млади хора, и деца. НО КОГАТО СИ ИНФОРМИРАН ТЕНДЕНЦИОЗНО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО за всяка смърт, нормално е да развиеш страхова психоза и оттам нататък работа е лесна. Уплашеният човек е лесна мишена за всякакви внушения и инсинуации. Проблемът "Ковид-19 " е геополитически, а не медицински, това и умствено изостаналите го разбраха. Не забравяйте, че заразени НЕ значи болни, положителният тест НЕ Е СМЪРТНА ПРИСЪДА, пазете си психиката и бъдете здрави. Всичко идва от главата!

Отговори
11 5
ДА, уважаеми

ДА, уважаеми

30.10.2021 | 21:30

Заразени, не значи болни, но значи ръсещи зараза наляво и надясно и умиращи заради тях. И не е все едно да умреш на 60, 65, заради такива полуидио.и , или да живееш до 70, 80 и т.н и да се радваш на деца и внуци. Явно са те били, малтретирали, или си дете на разведени, родители, лошо семейство и от сорта, за да не го разбираш. Уважението към възрастните хора е възпитание, религия и човечност. На теб явно са ти чужди.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?