И без Акт 16 откриват Градския дом на културата

Градският дом на културата ще бъде открит на 26 април с концерт на Операта, дори до тази дата и да не бъде подписан Акт 16 за въвеждане на сградата в експлоатация. Това заяви вчера зам.-кметът Стефан Стоянов. Законът дава възможност преди тази дата да започнат 72-часови проби и няма пречка залата да се използва, счита Стоянов. Както “Марица” подробно писа, в концерта ще участват известните солисти, сред които са Соня Йончева и Илина Михайлова, а в програмата са включени произведенията на Жорж Бизе, Верди, Щраус и други светила.
Мениджър на дома ще бъде назначен до края на седмицата, каза кметът Иван Тотев и  сподели, че много трудно са намерили човек. Все още водим преговори, обясни той. Заплатата била около 900 лева.
Наемите за обновените помещения в дома ще се определят на сесията на 16 май. Съществуващите цени са много високи, особено за залата, която също ще се отдава под наем на външни формации за концерти и спектакли. Операта ще я ползва безвъзмездно. Според действащата тарифа на Общинския съвет най-нисък наем плащат партиите и организации, регистрирани с идеална цел - 50 стотинки на квадратен метър. За залата това прави доста голяма сума, счита кметът. Търговските площи в сградата ще бъдат обявени на търг, също под наем. Вече има желаещи да разкрият билетен център, посочи Иван Тотев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
11 коментара
съседите

съседите

09.04.2013 | 18:00

Пробите уж започнаха от снощи,но асансьорът беше пуснат за 15-20 мин,климатиците на покрива НИКОГА досега не са включвани,а климатикът на залата-чилър ни побърква вече денонощие с наднормения си шум(документирано!) По-голямо беззаконие никой досега не си е позволявал! Това са хората,които са призвани да следят как ДРУГИТЕ го спазват! Затова 2 милиона българи минаха вече през Терминал 2.Искат да изгонят и останалите.Само дето не се замислят,че тогава няма да има кой да работи и да плаща данъци и такси,които после да крадат.

Отговори
0 0
...

...

09.04.2013 | 12:11

Как ще вкарате, 1000 човека в сграда, която още не е приета и няма акт 16? Знаете ли колко часа проби трябва да има за да се подпишат специалистите, че техниката е безопасна? Електрическа, топлопреносна, охладителна, В и К, товароносимост на сцената, изправност на асансьорите и т.н. Ами ако има някъде токова утечка от влагата и умре човек? Ако от реверберациите се счупи стъкло и нареже някой от наивниците рискуващи живота си в абсолютно незаконен обект? Ако малко дете се промуши през необезопасените перила и падне от втория етаж? Какво ще правите тогава г-н Кацарски? Ще подкупите прокуратурата за да смачка делото, типично по герберастки?

Отговори
0 0
хаха

хаха

09.04.2013 | 10:54

Даже Славчо не беше правил такова нещо предизборно, въпреки че му се искаше!

Отговори
0 0
а

а

09.04.2013 | 10:51

Това е пагазване на закона! Много опасен прецедент ще е!

Отговори
0 0
ха-ха

ха-ха

09.04.2013 | 09:53

Тотев, като изсече дърветата, вземи набучи малко палми, бе!

Отговори
0 0
Ким Чен Борисов

Ким Чен Борисов

09.04.2013 | 09:35

Когато чета коментарите разбирам едно - у ГЕРБЕРИТе се забелязва същото както у северно корейците - те са готови на всичко за своя лидер, божеството Борисов. Друите партии май си говорят когато не им харесва нещо в лидерите, но при ГЕРБ това е невъзможно - такова поведение е типично за червени диктатури.

Отговори
0 0
ДЯДО

ДЯДО

09.04.2013 | 09:19

.НЯМА НАЧИН ДРУГ ДА ГО ОТКРИЕ .ПЪРВО ГЕРБ ЩЕ Е ПЪРВА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ,ВТОРО ТОТЕВ ЩЕ БЪДЕ КМЕТ ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ И ТРЕТО НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ КОГА ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТ . НА 26 АПРИЛ ИЛИ НА 25 МАЙ. .ДРУГАРИ ЧЕРВЕНО-КАФЯВИ И НИЕ ,ВИЕ И ТЕ МНОГО ВИ СЪЧУВСТВАМ НО ЕДИНСТВЕНО СЕР-ГЕЙ МОЖЕ ДА ПРАВИ 3 ПЪТИ ОТКРИВАНЕ НА ЕДИН И СЪЩ ОБЕКТ. ТАКА ЧЕ ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ОТКРИВАНЕТО НА ГРАДСКИЯ ДОМ НА КУЛТУРАТА ,//И СЕ ДРЪЖТЕ КУЛТУРНО ,ЗАЩОТО СЪМ ЧУВАЛ ЧЕ КУЛТУРАТА ВИ БИЛА В КОБУРА/ СЪЖАЛЯВАМ НО ПРЕДИШНИТЕ ДВАМА КМЕТА НЕ НАПРАВИХА НИЩО ЗА ДА СЕ СЛУЧИ ТОВА. ОСОБЕНО СЛАБЧО , ТОЙ НЯМАШЕ ЖЕЛАНИЕ ,ЗАЩОТО КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ ПРОТАКА ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СЕ КРАДЕ //ДВЕ ЗА ТЕБ ЕНО ЗА МЕН/ ТОЗИ ДОМ ИЗЛЕЗЕ ЗЛАТЕН ЗА ГРАДА НИ .ДОБРЕ ЧЕ СМЕНИХМЕ КМЕТА ,АКО БЕШЕ ОСТАНАЛ ПОЛИТ-КОМИСАРЯ ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ НЯМАШЕ ДА МУ СТИГНЕ.А И ТОЙ НЕ БЪРЗАШЕ, НЕ БЕШЕ СИ ПРИГОТВИЛ ПАРЦЕЛ ЗА ТАТКО.САМО КРАДЕШЕ И СИ КЛАТИ 4 Г. КРАКАТА.НО МНОГО МУ ЗНАЕ БАЛАЛАЙКАТА. ВОЙВОДА ИСКА ДА СТАВА ,САМО ЧЕ НЕ ОСТАНАХА ЧЕТНИЦИ. РАЗБРАХА ГО КАКЪВ ПЕРВЕЗНИК Е.

Отговори
0 0
Гонзо-1

Гонзо-1

09.04.2013 | 07:50

НЕ ОСНОВНА ВИНА ЗА ЗАБАВЯНЕТО ИМА ЗДРАВКА КАЛИНЧЕВА---ТЯ БЕШЕ ЮРИСТ НА ГЪРЦИТЕ. ЯКИ КОМИСИОНИ Е ДРЪПНАЛА ДРУГАРКАТА КАЛИНЧЕВА.

Отговори
0 0
юсдб

юсдб

09.04.2013 | 07:47

Основна вина за ситуацията има карловският селяндур Сл. Атанасов, който 4 години взима комисионните от този безумно скъп проект. В замяна си затваряше очите за безобразията на гърците.

Отговори
0 0
гражданин

гражданин

09.04.2013 | 07:42

Значи нищо не откриват. Ами от операта ще пеят в нещо, което по закон се води строителна площадка. Ама избори, че и гербаджии на всичкото отгоре. Трябва да вдигнат гюрултия.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?